Oud-commissaris van politie en presentator Henry ‘Henk’ Peneux uit Suriname is overleden

overleden Suriname
Vrijwel alle veertigplussers in Suriname kennen oud-commissaris van Politie Henry ‘Henk’ Peneux van het televisieprogramma ‘Het Verkeerspraatje’.

[quads id=1]

De Robinhooder in hart en nieren is helaas overleden. Bekijk het bericht voor meer informatie. Wij van FamilieNieuws condoleren de nabestaanden.

[quads id=1]

Peneux uit Suriname

De Ware Tijd Suriname schrijft het volgende: Henk Peneux is overleden. Binnen de samenleving van Suriname werd hij bekend om de kreet ‘Robinhood mi boiiii!’, maar was hij ook in menig huiskamer terug te vinden. Immers, hij verzorgde jaren het verkeerspraatje op de televisie.

overleden Suriname

Oud-sportpresentator Ray Wimpel, die het heengaan bevestigt tegenover de Ware Tijd, haalt direct de iconische kreet aan waar Peneux om bekend stond. Maar volgens hem deed de Robinhooder in hart en nieren veel meer voor de club. “Hij is vele jaren bestuurslid geweest van Robinhood en heeft ook de verschillende gedenkboeken van de club geschreven”, vertelt hij. Een andere kreet van Peneux die niet zo bekend is, was volgens Wimpel: “Robinhood, bal lek hel mi booi!”

[quads id=1]

Verkeerspraatjes

Desney Romeo praat vol lof over zijn districtsgenoot. “Hij is in Nickerie geboren … Henk was Nickeriaan”, zegt hij trots. Maar waar de voorzitter van de Vereniging van Sportjournalisten hem het meest aan herinnert is de kreet ‘Robinhood mi boiiii!’ “Die is ontstaan in de jaren tachtig. Hij riep op zijn eigen manier de supporters op de radio op om te komen kraken”, vertelt Romeo.

Peneux, die volgens Wimpel in december 83 jaar is geworden, stond binnen de samenleving ook bekend als statige politieman. “Hij is oud-commissaris geweest”, herinnert Wimpel zich nog. “Hij verzorgde ook het verkeerspraatje. Hij was dé man van het verkeer.” Romeo: “Hij was iemand die zijn werk met passie heeft gedaan en met volle overgave. Hij deed zijn werk correct.”

[quads id=1]

Grote stadskerk

Wimpel vertelt ook over de andere kant van Peneux. “Binnen het bestuur van de EBG-gemeente Grote Stadskerk heeft hij jaren zijn krachten gegeven. Hij las vaak de gemeenteberichten voor. Ook bij het Waarborgfonds was hij jaren verbonden.”

Peneux is vanaf 2011 voorzitter geweest van de commissie die de president adviseerde over voordrachten. In dat kader sprak de Ware Tijd hem nog in december, nadat een recordaantal personen (639) in aanmerking was gekomen voor een onderscheiding van staatswege.

[quads id=1]

Uit Nickerie

Peneux legde uit: “De commissie heeft als taak ervoor te zorgen dat alle voordrachten voor een onderscheiding worden bestudeerd en beoordeeld aan de hand van de wetten die er zijn. Maar de uiteindelijke beslissing of een onderscheiding zal worden toegekend, ligt bij de president die de Grootmeester is van de Ere-orde.”

Bron:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/07/15/robinhood-icoon-henk-peneux-overleden/

U kunt hier onder dit bericht op de website of op onze populaire Facebook pagina een bericht achterlaten. U mag dit bericht delen met uw vrienden, familie of andere belanghebbenden via Facebook of Whatsapp! Wilt u ook een overlijdensbericht, felicitatie of ander FamilieNieuwtje plaatsen op onze website en Facebookpagina? Stuur het dan naar [email protected] of Whatsapp het naar +31685421200 en wij publiceren het GRATIS voor u. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland