Opgelet! Poli’s sluiten vandaag om 10.30 uur; spoedvergadering VMS Suriname

poli Suriname
De Vereniging van Medici in Suriname (VMS) komt om 10.30 uur vandaag in spoedvergadering bijeen. De huisartsen en specialisten worden geïnformeerd over het gesprek dat het bestuur zondag had met president Desi Bouterse.

[quads id=1]

“Dit betekent dat de poliklinieken vanaf 10.30 uur gesloten zullen zijn. Spoedgevallen worden normaal geholpen,” Bekijk onderstaand bericht voor meer informatie. Geef het door aan een ieder!!

[quads id=1]

VMS Suriname

Starnieuws Suriname schreef het volgende hierover: Poli’s sluiten vandaag om 10.30 uur; spoedvergadering VMS. De Vereniging van Medici in Suriname (VMS) komt om 10.30 uur vandaag in spoedvergadering bijeen. De huisartsen en specialisten worden geïnformeerd over het gesprek dat het bestuur zondag had met president Desi Bouterse. “Dit betekent dat de poliklinieken vanaf 10.30 uur gesloten zullen zijn. Spoedgevallen worden normaal geholpen,” deelt de VMS mee.

[quads id=1]

De aangekondigde actie voor vandaag is opgeschort tot donderdag. De president krijgt de ruimte om enkele cruciale punten af te stemmen binnen de regering. Er zijn geen inhoudelijke mededelingen gedaan. Volksgezondheid, de Nationale Ziekenhuisraad, de directie van het Staatsziekenfonds (SZF) en het bestuur van de VMS hebben zich het zwijgen opgelegd, dat zij ‘persstilte’ noemen. Hoewel afgesproken is geen mededelingen te doen, wordt er straks wel een ledenvergadering belegd door de VMS.

[quads id=1]

Starnieuws verneemt dat heet hangijzer is, naast diverse administratieve issues met het SZF, de relatie met de leiding. De VMS valt erover wat ze noemt het ‘criminaliseren’ van artsen. Dit is vooral gebeurd door uitlatingen van leiding van de Medische Dienst van het SZF, die onder leiding staat van Humphrey Hasrat. In een besluit van de ledenvergadering van 10 juli wordt gesteld dat de impasse tussen VMS en de SZF-leiding onoplosbaar is gebleken door het “absoluut ontbreken van vertrouwen in de leiding”. Het is volgens de VMS in het belang van de SZF-verzekerden om de leiding terstond te vervangen.

[quads id=1]

Het is vooral het punt van de leiding van het SZF, met name de Medische Dienst, waar de president een besluit over moet nemen. In april dit jaar zijn de uitlatingen van Hasrat gedaan over medici via Bakana Tori ook besproken met de president. Toen was er ook een ‘persstilte’ ingelast.

Bron:

http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/53635

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland