In Suriname geboren Sitalsing krijgt superhoge functie bij politie in Nederland (video)

politie Suriname Nederland
In Suriname geboren Sitalsing krijgt een super hoge functie bij politie in Nederland. Hij is dan de eerste allochtoon met zo een hoge functie binnen de politie in Nederland

Wij zijn onwijs trots hem. Hard work pays off. Bekijk het bericht voor meer informatie over hem. En kijk naar een oude video van hem. Helpen jullie ons mee met de felicitaties? Die kun je plaatsen onder dit bericht

In Suriname geboren

Wikipedia: Martin Stanley Reza Sitalsing is een Nederlands voormalig politiefunctionaris van Surinaamse afkomst. In 1970 kwam het gezin met vier kinderen tijdelijk naar Nederland, maar ze zouden uiteindelijk niet meer terugkeren naar Suriname. Tijdens zijn middelbareschooltijd woonde hij in Zaandam.

Hoogste leidinggevende

NOS schreef het volgende hierover: ‘Martin Sitalsing nieuwe eenheidschef politie Midden-Nederland’.Bronnen in de top van de politie zeggen tegen NRC Handelsblad dat de leiding van de Nationale Politie op het punt staat om voormalig politieman Martin Sitalsing tot chef van de eenheid Midden-Nederland te benoemen. Sitalsing is geboren in Suriname. Als hij benoemd wordt, is hij de eerste eenheidschef en hoogste leidinggevende met een migratieachtergrond.

Carrière bij de politie

Sitalsing (57) is voorzitter van de raad van bestuur van de ggz-instelling Lentis in Groningen en het forensisch psychiatrisch centrum Dr. S. van Mesdag in dezelfde plaats. Tussen 1984 en 2012 maakte hij carrière bij de politie. Bij zijn vertrek was hij korpschef in de regio Twente.

De deur staat open

Sitalsing stapte op omdat hij niet aanmerking kwam voor een topbaan bij de nog te vormen Nationale Politie. In een interview met de Volkskrant speculeerde hij kort voor zijn vertrek al op een terugkeer. “Er is me gezegd: Martin, de deur blijft open staan”, zei hij tegen de krant. (zie video):

Bron:

https://nos.nl/artikel/2293508-martin-sitalsing-nieuwe-eenheidschef-politie-midden-nederland.html