Meisje uit Suriname vertelt hoe ze misbruikt werd door broer terwijl stiefvader toekeek

zus Paramaribo
Een bericht om ziek van te worden!! Kun je als moeder niet weten dat je zoon en man je dochter misbruiken? Een 14-jarig meisje heeft verteld hoe ze sinds haar 9de jaar is misbruikt door haar broer en stiefvader.
Het meisje is uit huis geplaatst maar ze smeekt de rechter om weer bij haar moeder te gaan wonen. Is ze wel veilig daar? Bekijk het bericht om te lezen wat ze allemaal vertelt. Is toch verschrikkelijk om te lezen wat ouders hun kind aan doen?
Meisje uit Suriname

De Ware Tijd schreef het volgende hierover: Rechter Maureen Dayala en officier van justitie Mirella Van Dijk, waren woensdag zeer verbaasd over de verklaringen van een veertienjarig slachtoffer dat in een zedenzaak, als getuige is gehoord. Het meisje werd sinds haar negende intiem misbruikt door haar broer en stiefvader. Hoewel de politierapporten zijn opgenomen in het dossier, spraken de blik en de reactie van de rechter en Van Dijk boekdelen.

broer en stiefvader

De tiener voelde zich in het begin niet op haar gemak, maar de rechter probeerde haar toch aan het praten te krijgen. Ze verklaarde dat ze voor het eerst werd betast door haar broer toen ze nog samen in een opvangtehuis woonden. “Hij zei me altijd dat hij me gaat rammelen als ik iemand vertel.” Het vermoeden bestaat dat zowel het slachtoffer als haar broer een psychische beperking heeft, echter moet de psychiater dat nog onderzoeken. Het meisje verklaarde dat haar stiefvader erbij stond wanneer ze door haar broer werd misbruikt.

Een beperking

Soms zette hij hem zelfs ertoe aan. “Hij wilde op de hoogte zijn hoe het gebeurde. Ik was bang dat hij me zou slaan”, vervolgde ze, terwijl ze af en toe boos blikte naar haar stiefvader in de beklaagdenbank. De man zou ook gemeenschap hebben gehad met het meisje. Volgens de tiener uit Suriname gebeurde dat wanneer haar moeder sliep of niet thuis was. De broer heeft wel toegegeven, maar de stiefvader ontkent zijn aandeel. Het slachtoffer is in december van het vorig jaar, nadat de zaak aan het licht kwam, aan het toezicht van haar moeder ontnomen.

Moeder was niet thuis

“Mag ik weer bij mijn moeder gaan wonen? Ze is altijd lief. Ik heb haar heel lang niet gezien en ik wil ook bij mijn broertje en zusje zijn. Ik wil niet meer naar de stichting in Suriname”, smeekte het slachtoffer.

Moeder bezoeken

De rechter vroeg terstond aan de officier van justitie om er werk van te maken dat de moeder het kind mag bezoeken. Het slachtoffer vertelde dat ze de vrouw die haar begeleidt soms bedreigt en “soms ga ik ook met een mes naar school wanneer de andere kinderen me vervelen”, aldus de tiener.

Bron:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/07/11/misbruikte-tiener-smeekt-om-hereniging-met-moeder/

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland