In Nederland veroordeelde kinderarts Magda werkt nu in Suriname (video)

Nederland Suriname
Een rechtbank in Nederland heeft kinderarts Magda schuldig bevonden. Een jongetje is door haar schuld en nalatigheid overleden

[quads id=1]

De arts woont en werkt nu in Suriname. Bekijk het bericht voor meer informatie. Kijk ook naar de video erover. Zijn ouders vertellen hun verhaal. En lees meer over de dood van het jongetje. Er is een tekort aan artsen in Suriname. De arts heeft nooit eerder zo een fout gemaakt. Zou je jouw kind aan haar toevertrouwen?

[quads id=1]

Kinderarts in Nederland

Gerechtshof: ‘Kinderarts schuldig aan dood jongetje’. De 62-jarige kinderarts Magda is ook in hoger beroep veroordeeld voor de dood van Dean Weerts (10). Door haar schuld en nalatigheid is het jongetje overleden tijdens zijn behandeling.

arts Nederland Suriname
Danielle en Ton, de ouders van Dean Weerts die door foutief handelen van de kinderarts in het Orbis Medisch Centrum, nu het Zuyderland ziekenhuis genaamd, is overleden. Afbeelding: Roger Dohmen
[quads id=1]

Geldboete

Net als eerder bij de rechtbank in Maastricht is de vrouw veroordeeld tot het betalen van een geldboete van 2500 euro.

Hoofdpijn en braakneigingen

Dean werd in mei 2013 opgenomen in het toenmalige Orbis-ziekenhuis in Geleen. Daar was Magda destijds werkzaam als kinderarts. De jongen kampte al even met hevige hoofdpijn en braakneigingen. Eenmaal in het ziekenhuis werden die klachten zelfs erger.

[quads id=1]

Niet meer te redden

Magda liet echter geen CT-scan maken. Ook raadpleegde ze geen collega voor een consult. Toen ze dat later wel deed, bleek dat de druk op de hersenen van Dean zo groot was dat vitale functies uitvielen. Hij was niet meer te redden.

Verkeerde diagnose

Het Hof in Den Bosch oordeelt, net als de rechtbank in Maastricht, dat de arts te lang heeft vastgehouden aan haar eerste diagnose. Een collega stelde migraine vast en daar bleef ook Magda geruime tijd bij. Die diagnose bleek niet te kloppen. ‘De arts heeft te laat nader onderzoek laten doen, waardoor de jongen door haar schuld is komen te overlijden’, schrijft het Hof in haar vonnis.

[quads id=1]

Geen celstraf

Justitie eiste ook een voorwaardelijke gevangenisstraf voor de kinderarts, maar dat ziet het Hof niet zitten. ‘Aangezien verdachte een dergelijke fout niet eerder heeft gemaakt en er geen aanwijzingen zijn dat de vrouw nog eens zo’n fout zal maken.’ De vrouw werkt overigens niet meer in het ziekenhuis. Ze woont en werkt nu in Suriname.

Bekijk hier de video erover:

Bron:

https://www.limburger.nl/cnt/dmf20190711_00114178/kinderarts-ook-in-beroep-schuldig-bevonden-aan-dood-dean-weerts-10

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland