Staat Suriname dekt begrafeniskosten van alle 5 overleden kinderen in Paramaribo (video)

brand Paramaribo
Geweldig nieuws voor de families van Hetten en Eind uit Paramaribo. De staat zal de kosten van de begrafenis dekken.

[quads id=1]

Er zijn veel doneer acties opgezet voor de benadeelden.  Maar de minister roept de gemeenschap op om te doneren via het ministerie. Dit om verwarring te voorkomen. Bekijk het bericht om te weten wat de minister nog meer heeft toegezegd. Kijk ook naar de video van de minister hierover. Uiteraard neemt dit niet alle verdriet weg, maar in ieder geval is het een zorg minder. De families zijn in diepe rouw. Wij wensen hen heel veel sterkte met alles.

[quads id=1]

Brand Paramaribo

STAAT DEKT BEGRAFENISKOSTEN SLACHTOFFERS WONINGBRAND PARAMARIBO. Alle kosten voor begrafenis van de slachtoffers bij de twee recente woningbranden, zullen door de Staat worden gedekt. Dit heeft minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting André Misiekaba maandag onder meer medegedeeld op een spoed persbijeenkomst naar aanleiding van deze gevallen. Er moet nog een offerte opgemaakt worden, om te weten hoeveel alles zal kosten.

[quads id=1]

Twee woningen

In de woningbranden zijn vijf kinderen om het leven gekomen. Het gaat in het ene geval om vier kinderen (Ellenweg) en in het ander geval om één kindje(Petrusweg), beide in het ressort Latour te Paramaribo. Om te voorkomen dat zaken ongestructureerd aan toe gaan, heeft het ministerie opgeroepen zoveel mogelijk via het ministerie spullen te doneren aan de familie van de slachtoffers.

brand Paramaribo

[quads id=1]

Misiekaba: “Wie persoonlijk wil doneren, mag. Maar om te voorkomen dat we doubleren, wat ik al heb gezien de afgelopen dagen, is het goed dat we de zaak centraal houden.” Voor donaties in de vorm van geld, heeft het ministerie een speciale girorekening ‘Ook Ik Help’ geopend. Misiekaba wees erop dat er aan de Ellenstraat te Paramaribo niet één maar twee woningen zijn afgebrand. In het (in totaal) derde geval gaat het om de woning van Jozef Ansoe die ook have en goed is kwijtgeraakt.

Bekijk hier de video van Raio ABC

[quads id=1]

Bron:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/07/08/staat-dekt-begrafeniskosten-slachtoffers-woningbrand/

Geschreven door Merredith Bruce
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland