Fake nieuws – SWM Suriname betreurt negatieve berichten via app en social media

water Surianme
Bijna allemaal hebben we wel de app binnen gekregen van het meisje van 7 jaar dat ziek is geworden door het drinken van SWM kraanwater in Suriname

[quads id=1]

SWM Suriname wil hierbij doorgeven dat de berichten niet waar zijn. Bekijk onderstaand bericht voor meer informatie en deel het met een ieder! Waarom doen mensen dit?

[quads id=1]

Water van Suriname

Het NII schrijft het volgende”SWM Suriname betreurt negatieve berichtgeving. Op Facebook en Whatsapp circuleert er een bericht als zou het water van de N.V. Surinaamsche Waterleiding Maatschappij, de SWM, zijn besmet.

[quads id=1]

Fake news

Het bericht heeft de volgende strekking: “ Voorlopig geen SWM water gebruiken. Ze hebben een bacterie erin gevonden die diarree en braken veroorzaakt” . Als gevolg van het gebruiken van het besmette water zou een gezin van 4 ( moeder, vader en 2 kinderen) in het ziekenhuis, waarvan één van de kinderen in de Intensive Care, zijn belandt.

water Surianme
Het bericht is ook binnengekomen via de app
Valse berichten

De SWM Suriname is een ISO 9001: 2015 gecertificeerd bedrijf en benadrukt dat er onder andere vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid 1 x 24 uur goed en betrouwbaar drinkwater wordt geproduceerd en gedistribueerd. Daarnaast heeft het bedrijf een laboratorium dat dagelijks de kwaliteit van het water monitort en bewaakt.

[quads id=1]

De SWM betreurt deze valse berichtgeving ten zeerste en vraagt de gemeenschap alert te blijven.

Bron:
http://www.deboodschap.today/swm-betreurt-negatieve-berichtgeving/

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland