Politie agent schoot man dood in Paramaribo – Waarom moest hij schieten?

politie Paramaribo
“Ik ben depressief en ik heb problemen thuis”. Dat zegt de agent die een man heeft doodgeschoten in Paramaribo.

[quads id=1]

Hij wordt nu aangeklaagd wegen doodslag. Heeft de agent de man zomaar doodgeschoten? Had het niet gehoeven of snappen jullie het wel? Zijn leven is hierna helemaal veranderd. Maar de dode man…die heeft helemaal geen leven meer. Zou de agent gestraft moeten worden of niet? Bekijk het bericht voor meer informatie omtrent het schietincident.

[quads id=1]

Doodgeschoten in Paramaribo

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende: Schietgrage agent: ‘Ik ben depressief en heb problemen thuis’. “Het was niet mijn intentie om die man te doden. Ik ben nu depressief en heb een heleboel problemen thuis.” Woorden van politieagent Soedirkoemar S, die kantonrechter Alida Johanns en officier van justitie Astrid Niamat woensdag ervan probeerde te overtuigen dat hij niet opzettelijk heeft geschoten op een man die op 16 februari 2018 probeerde zich uit de voeten te maken, nadat hij werd aangemerkt als verdachte op basis van ‘vreemd’ gedrag in het verkeer in Paramaribo.

[quads id=1]

Verkeer in Paramaribo

Soedirkoemar S. is aangeklaagd wegens doodslag. De agent heeft het slachtoffer na een wilde achtervolging in Paramaribo aan de Wagenwegstraat neergeschoten. Het slachtoffer kwam door de verwonding te overlijden. De man werd enige tijd door een aantal politie-eenheden achternagezeten. Nadat zijn voertuig door een botsing tot stilstand kwam, probeerde hij te voet te vluchten maar hij werd omsingeld.

Toch geschoten

Hoewel hij geen kans meer maakte te ontsnappen, werd hij in zijn onderlichaam geschoten. Daarvoor had Soedirkoemar S. al waarschuwingsschoten gelost. Hij vertelde de rechter in totaal vier keer te hebben geschoten. De beelden van de achtervolging en het schietincident werden woensdag bekeken.

[quads id=1]

Wilde hem niet doodschieten

De rechter vroeg Soedirkoemar S. waarom hij het vuur opende, terwijl de benadeelde met zijn rug tegen een muur stond en geen kant meer op kon. “Het was een momentopname. Ik wilde hem niet doodschieten. Ik probeerde te voorkomen dat hij wegkwam”, verklaarde de agent. Verklaringen van getuigen dat hij niet hoefde te schieten, omdat het slachtoffer in hulpeloze toestand was toen hij uiteindelijk werd omsingeld, sprak Soerdirkoemar S. tegen. Op de beelden is te zien hoe de man neerzeeg.

Geen wapen

Soedirkoemar S. beweert dat hij een trauma heeft overgehouden van het voorval, omdat hij niet wilde dat de man zou sterven. “Als ik hem wilde schieten, zou ik dat allang kunnen doen. Ik kon hem in zijn rug schieten, maar deed dat niet. Zelfs toen hij in de ambulance is gezet, oefende ik druk uit op zijn schotwond. Ik heb hem nog naar de Spoedeisende Hulp te Paramaribo gebracht. Ik dacht dat hij een wapen bij zich had toen ik schoot”, zei de agent emotioneel.

[quads id=1]

Hij is depressief

Hij hield de rechtsgeleerden voor dat hij sinds het geval depressief is. Hij heeft nu gezinsproblemen. “Ik ben buiten functie gesteld en ik ben hoofd van het gezin. Het is zwaar voor mij.” De vervolgzitting is op 7 augustus.

Bron:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/07/04/schietgrage-agent-ik-ben-depressief-en-heb-problemen-thuis/

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland