Humprey van Hetten vertelt zijn verdrietige verhaal omtrent de brand in Paramaribo aan 1 voor 12 Suriname en ontvangt donatie (video)

brand Paramaribo Suriname
Het ouderlijk huis van Van Hetten is totaal afgebrand. Hij woonde daar met zijn dochter en haar kinderen. Zijn dochter en zoon, die als een vader was voor de kinderen, zijn stil geworden. Psychologische hulp is nodig.
De directeur van stichting 1 voor 12 is langs geweest bij Humphrey van Hetten. De verdrietige opa is zijn 4 kleinkinderen in 1 klap kwijt. Hij vertelt zijn verhaal aan Vismale. Die heeft, mede dankzij een grote donateur, een geldbedrag afgeleverd. Geld neemt het leed niet weg, dat weten we maar de familie is alles kwijt. Alle hulp kunnen ze goed gebruiken. Bekijk de link voor meer informatie en kijk naar de verdrietige video. Deel het met een ieder wellicht kunnen meer mensen een bijdrage leveren. Sterkte iedereen <3

1 Voor 12 doneert SRD 12.500 aan Humphrey van Hetten. De Stichting 1 Voor 12 heeft een bedrag van SRD 12.500 gedoneerd aan Humphrey van Hetten, die gisteren zijn vier kleinzonen heeft verloren door een woningbrand.

Van Hetten woonde in zijn ouderlijk huis in Paramaribo samen met zijn dochter, om wiens zonen het gaat. Ten tijde van de brand waren de vier jongens met een nichtje van de moeder thuis. Het bedrag dat 1 Voor 12 aan Van Hetten heeft overhandigd, heeft hij grotendeels ontvangen van M&N Car Center. Het geldsbedrag dat M&N Car Center aan de stichting heeft overhandigd voor deze familie bedraagt SRD 10.000. De stichting heeft uit eigen kas een bedrag van SRD 2.500 bijgedragen.

In gesprek met 1 Voor 12 geeft de terneergeslagen grootvader van de vier jongens aan dat hij het gebeuren nog een plek moet geven, het is een zware periode voor hem. “Ik heb me vier kleinkinderen kwijt, het is vreselijk. We hebben ons huis, onze kleren, alles kwijt. We konden niet meer redden, de jongens niet…..het is vreselijk”.

Van Hetten heeft nog niet met zijn dochter kunnen praten over het gebeuren. Hij zegt dat zijn dochter nu alle rust nodig heeft. Een psycholoog heeft reeds met haar gesproken zegt Van Hetten. “Ze is te stil”. Ook zijn zoon die een hechte band had met de jongens en als een vader voor ze was, is stil geworden.

Het gebeuren is niet alleen een klap voor het gezin, maar voor de hele familie. “Ze hadden een speciale band met die jongens”, zegt de grootvader. Het ouderlijkhuis van Van Hetten was een plek waar de broers en zussen haast elke dag bij elkaar kwamen. “In één dag hebben we onze geschiedenis kwijt”. Van Hetten zegt op God te vertrouwen voor kracht om deze zware periode te overbruggen.

De directeur van 1 Voor 12, heeft Van Hetten een toezegging gedaan om voor de singi neti dagen de benodigde hoeveelheid broden dagelijks te leveren. Hiermee wilt hij de familie een klein gebaar van ondersteuning geven. Vismale doet een beroep op de overheid om deze familie te helpen zodat ze wederom een dak boven het hoofd hebben. Echter geeft Vismale aan niet te zullen wachten, maar alvast zal beginnen met het zoeken van donateurs om de familie in Paramaribo te voorzien van een woning.

De directeur van 1 Voor 12 doet een beroep op de totale samenleving om een donatie te doen, zodat de leed voor deze familie niet zo zwaar is.
Humphrey van Hetten bedankt de stichting voor haar ondersteuning. “Het is een goed gebaar om te starten”.

Bekijk hier de video:

Deel dit aangrijpende verhaal met een ieder! Laten we met zijn allen de stichting blijven steunen. Want samen staan we sterk. Wilt u ook bijdragen? Maak contact en steun het werk van 1 voor 12:

Doneer online

Bel 402-362 / 8671288 voor meer informatie
SMS “HELP” naar 1912 voor SRD1 p/sms (Digicel)

Doneer Online via iDEAL, PayPal etc. Bezoek hun website
Voor overmakingen: SRD 315.214.0101

IBAN-nummer: NL88 INGB 0006 9834 06