Alleenstaande moeder uit Suriname vlak voor kleinkinderen doodgestoken in Nederland

Overleden Paramaribo

Kleinkinderen en buurtbewoners van de gisteren doodgestoken Rotterdamse moeder vertellen hun verhaal aan de krant.

Ze werkte in de thuiszorg. ,,Een vrolijke vrouw. Altijd ‘goedemorgen’ en ‘een fijne dag’. Gewoon een leuk mens.’’ Bekijk het bericht voor meer informatie.

Moeder uit Suriname

Algemeen Dagblad schreef het volgende: De vier kleinkinderen die bij de gisteravond omgebrachte Rotterdamse vrouw (49) uit Suriname waren, zijn getuige geweest van de fatale steekpartij. Hun moeder sloeg alarm. ,,Ze belde overal aan, bonkte op de deuren’’, zegt een buurvrouw. ,,Mijn vader mishandelt mijn moeder, gilde ze.’’

De kinderen werden in allerijl opgevangen in de woning van de buurvrouw in Rotterdam-Lombardijen. De ex-partner van het slachtoffer zou de dodelijke daad op zijn geweten hebben. De verdachte (51) heeft zich vanochtend gemeld bij de politie.

Een benedenbuurvrouw kwam gisteravond oog in oog te staan met de verdachte. ,,Ik ben direct naar boven gegaan en kwam oog in oog te staan met de ex van Marley, zoals ze door ons wordt genoemd. Hij draaide zich om en keek me aan; een duivelse blik had hij in zijn ogen. Hij ging er gelijk vandoor.

Overleden ParamariboMarley lag in de hal van haar woning. Ik weet niet meer wat ik dacht en wist niet wat ik moest doen. Als vanzelf heb ik drie van de vier kinderen opgevangen, de vierde is door de politie uit de woning gehaald. ,,Ze zijn in de leeftijd van nog geen 1 tot 10 jaar. De oudste zit bij mijn dochter op school.’’

Vrouw uit Suriname

Een buurman uit het trappenhuis heeft nog geprobeerd de vrouw te reanimeren, maar dat mocht niet baten. De doodgestoken vrouw is een Surinaamse en stond volgens buren middenin het leven. ,,Haar gezin was alles voor haar. Ze was een vrolijke, hardwerkende en behulpzame vrouw, die voor iedereen klaarstond’’, zegt een buurtbewoner. Ze werkte in de thuiszorg. ,,Een vrolijke vrouw. Altijd ‘goedemorgen’ en ‘een fijne dag’. Gewoon een leuk mens.’’

De verdachte wordt op het moment gehoord door de politie. Het onderzoek naar de fatale steekpartij is nog in volle gang.