4 kleinkinderen van Theather maker Humprey van Hetten overleden na woningbrand in Paramaribo (foto’s en video’s)

brand Paramaribo Suriname
Een vreselijke dag voor familie van Hetten uit Suriname. Tushero, Jayden, Djalia en Trishon zijn gisteren overleden na een woning brand in Paramaribo

[quads id=1]

De vier jongens zijn de kleinkinderen van Theather maker Humprey van Hetten. Hij wordt gecondoleerd door ASAGO, Damaru en de rest van Suriname. De president heeft 1 minuut stilte gehouden voor de families. De regering zal de getroffen families bijstaan. Bekijk onderstaand bericht voor meer informatie en kijk ook naar de video’s. Bekijk ook de nieuwe video’s omtrent de brand.

Brand Paramaribo

[quads id=1]

Suriname is gisteren opgeschrikt door twee woningbranden. De 2-jarige peuter Delvano Eind verloor in de vroege ochtend door een woningbrand aan de Petrusweg te Paramaribo zijn leven.

Iets later verloren Tushero Van Hetten, de 4-jarige tweeling Jayden en Djalia Van Hetten en de anderhalf jaar oude Trishon Van Hetten hun leven na een brand aan de woningbrand aan de Ellisstraat te Paramaribo.

De 4 zijn de kleinkinderen van Theatermaker Humprey van Hetten.

[quads id=1]

Regering

NII schreef het volgende: De regering leeft intens mee met de familieleden die getroffen zijn door de branden waar in totaal vijf kinderen het leven hebben gelaten. Op Latour gaat het om 2 woonhuizen en Pontbuiten 1 woonhuis die op 2 juli 2019 door brand zijn verwoest.

1 minuut stilte

Tijdens de persconferentie onder leiding van president Desiré Bouterse vroeg de regeringsleider 1minuut stilte om de tragische sterfgevallen te herdenken. Hhet staatshoofd toonde hiermee respect voor de kinderen die bij de branden het leven hebben gelaten. Kort na het bekend worden van de branden hebben onder meer de ministers Getrouw en Misiekaba persoonlijk hun medeleven getoond aan de nabestaanden. Ook parlementsvoorzitter Jennifer Simons toonde zich getroffen door dit tragisch voorval en begaf zich ook ter plekke.

Minister

In de middaguren begaven ook de ministers van Volksgezondheid, Antoine Elias en die van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal naar de nabestaanden.
De regering zal er alles aan doen om de families met het nodige bij te staan. Minister Misiekaba sprak van een zeer dramatische dag. Hij zal namens de regering de hulp aan deze families coördineren. De regering zal als onderdeel van de hulpverlening ervoor zorgen dat de nazorg genoeg aandacht krijgt.

[quads id=1]

Ook in De Nationale Assemblee hebben zowel de regering bij monde van regeringscoordinator in ‘s landsvergaderzaal Soewarto Moestadja als leden van het parlement stilgestaan bij deze tragedie.

Wij van FamilieNieuws condoleren hem, de rest van de familie van Hetten en de familie Eind met het vreselijke verlies. Wilt u ook uw medeleven tonen? Dat kan hieronder dit bericht of op onze Facebook pagina.

Video:

Bekijk hier de video van Gail Eijk

Anthony Janki

[quads id=1]

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland