Waarom heeft niemand haar vermissing aangegeven? Meer over de in Nederland vermiste studente uit Suriname (video)

vermissing Suriname
Een mysterieuze verdwijning van een jonge vrouw met een prachtige carrière voor zich. Sumanta Bansi vertrok vanuit Suriname naar Nederland om te studeren.

De 23-jarige verdween plotseling. Ze was toen een paar weken zwanger. Heeft haar verdwijning daarmee te maken? Is dat kind geboren? Miste niemand haar? Bekijk het bericht voor extra informatie en details omtrent haar studie, werk en de hindoetempel die zij regelmatig bezocht. Kijk ook nog naar de video. Luister wat haar moeder zegt. Deel het met een ieder. Hopelijk komt ze nog boven water. Sumanta, waar ben je toch??
Student uit Suriname

Algemeen Dagblad schreef et volgende: Waarom meldde niemand de vermissing van studente Sumanta (23)? De 23-jarige student Sumanta Bansi verdween vorig jaar van de ene op de andere dag. Maandenlang trok niemand uit haar omgeving aan de bel. Ze is nu al zo’n anderhalf jaar vermist.

Eind november

,,We kregen eind november de eerste melding van haar vermissing binnen,” zegt een woordvoerder van de politie. Van de student is sinds februari 2018 niks meer vernomen. Het Openbaar Ministerie looft 15.000 euro uit voor de gouden tip die naar haar leidt.

De politie werd uiteindelijk op de hoogte gesteld van Bansi’s vermissing door een priester uit Rotterdam. Haar familie uit Suriname zocht eind november contact met hem omdat ze sinds februari niks meer van Bansi hadden gehoord.

Beloning

De student uit Suriname uit het Surinaamse Wageningen kwam in 2016 naar Nederland om te studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Ten tijde van haar verdwijning woonde ze bij een echtpaar in Hoorn. Naast haar studie liep ze stage bij een tandartspraktijk.

Studie

Bansi studeerde biomedische wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. ,,We weten dat studievrienden het wel gek vonden dat ze niet meer op school kwam”, zegt een politiewoordvoerder. Toch namen zowel de universiteit als studiegenoten geen contact op met de politie. ,,Dat is opvallend, maar niet strafbaar.”

Uit Suriname
vermissing Suriname

De Universiteit van Amsterdam wil niet ingaan op de vraag waarom de verdwijning van de student niet eerder is opgemerkt of gemeld bij de politie. ,,Voor vragen over deze zaak verwijzen wij door naar de politie”, zegt een woordvoerder.

Ook liep Bansi stage bij tandartspraktijk Astina Dental. Nadat ze niet op haar werk kwam opdagen, probeerde de praktijk tevergeefs contact met haar op te nemen. ,,We waren benieuwd wat er met haar was. We belden en appten haar, maar ze reageerde niet”, zegt assistent Sahti van Astina Dental.

Hindoe tempel

De praktijk ging ervan uit dat Bansi niet serieus was. ,,We dachten: die wil niet meer komen. Ze kwam vaak te laat.” Ook was de student onduidelijk over haar opleiding. ,,We vroegen meermaals om de stagegegevens van haar school, maar steeds had ze een smoes.” Bansi had tegen de praktijk gezegd dat ze studeerde aan de Academische Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA), verbonden aan de UvA. De praktijk kwam er uiteindelijk via de recherche achter dat dit niet klopte.

Amsterdam Zuid-Oost

Over Bansi is verder bekend dat ze zo nu en dan een hindoetempel bezocht in Amsterdam-Zuidoost. Al geruime tijd voor haar verdwijning werd ze daar niet meer gezien. ,,De laatste keer dat ze bij ons in de tempel kwam was in 2017”, zegt medewerker Behari Behari. ,,Daarom hebben we haar verdwijning niet opgemerkt.”

Volgens Behari kwam ze ongeveer een keer per maand bidden in de tempel. ,,We kennen haar niet persoonlijk en hadden ook geen contactgegevens van haar.”

Bekijk hier de video: