Familie Kisoensingh getroffen door rukwinden in Suriname ‘Het leek wel een tornado’ (foto’s en video)

Suriname familie
De natuur is mooi, maar soms echt eng. Een heftige en angstaanjagende gebeurtenis. Meneer Kisoensingh uit Suriname vertelt aan de krant wat zijn familie is overkomen.
[quads id=1]
Zijn vrouw en kinderen raakten in paniek. Het leek wel een tornado. De schade is enorm en loopt op in tienduizenden SRD’s. Hoe gaan ze dit allemaal bekostigen? Bekijk het bericht om hun verhaal te lezen en kijk ook naar de video en foto’s. Hebben jullie dit ook wel eens meegemaakt?
[quads id=1]
Familie in Suriname

De Ware Tijd schreef het volgende hierover: ‘HET WAS GEWOON EEN KLEINE TORNADO’. De door rukwinden getroffen woning van Ramweshwer Kisoensingh in Nickerie.

De door rukwinden getroffen woning van Ramweshwer Kisoensingh in Nickerie. “Het was gewoon een kleine tornado zoals we het hebben meegemaakt. We hebben dit nooit eerder gezien. De wind zoog als het ware bladeren van de bomen en het water uit de irrigatieleiding steeg ongeveer tien tot twaalf meter.” Dit vertelt Ramweshwer Kisoensingh, slachtoffer van rukwinden in het westen van Nickerie Suriname.

[quads id=1]

Dak weggerukt

Het hele dak van zijn houten woning van acht bij negen meter en een deel van de constructie van het dak werden weggerukt en het plafond kwam naar beneden. Van een nabijgelegen huis werden zinkplaten weggerukt die in de irrigatieleiding terecht zijn gekomen. Er deden zich in geen van beide gevallen persoonlijke ongelukken voor.

Bijzonder gebeuren

Hoewel niet leuk, vond hij het gebeuren bijzonder. “Nu kan ik me indenken hoe een echte tornado zich kan gedragen en wat voor schade ze kan aanrichten. We voelden hoe de rukwinden op ons afkwamen. Ze namen ook heel wat lege zakken en een dekzeil mee in onze richting.”

[quads id=1]

Veel schade

Kisoensingh schrok van wat gebeurde en zocht samen met zijn huisgenoten dekking. “Ik heb mijn vrouw en kinderen gezegd niet in paniek te raken, maar te bidden zodat het gevaar niet op ons zou afkomen. We hebben enorme schade geleden aan ons huis.”

Door het neerkomen van het plafond donderdag ontstond er enorm veel schade aan de inboedel, waaronder elektrische apparaten. De rukwinden gingen gepaard met zware regen en met een vreemd, onaangenaam geluid.

[quads id=1]

Hulp van anderen

Het getroffen gezin uit Suriname heeft met behulp van familie en kennissen intussen weer een dak. Het districtscommissariaat stelde SRD 2.900 beschikbaar. “Elk bijdrage in welke vorm dan ook hebben wij verwelkomd.” Kisoensingh uit Suriname schat de totale schade op ongeveer SRD 20.000. Er wordt nu gewerkt aan het herstel van het plafond.

Bekijk hier de video:

Foto’s en video van Actionnieuws Suriname:

Gerelateerde berichten:

Huis van familie Moesnadi in Suriname zwaar getroffen door rukwinden – (foto’s)

Schade na felle rukwinden te Paramaribo ~ Suriname

Bron:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/06/24/het-was-gewoon-een-kleine-tornado/

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland