Breaking news – Terreur verdachte broer uit Nederland weer aangehouden in Paramaribo?

broers Paramaribo
De familie is overstuur. Er is een inval geweest in hun huis te Paramaribo en ze hebben 1 van de broers meegenomen. Wat is er eigenlijk aan de hand? Die jongen heeft zijn straf toch al uitgezeten? Of is er iets anders aan de hand. Bekijk het bericht voor meer informatie. Kan dit zomaar????

[quads id=1]

Broers uit Nederland

Starnieuws schreef het volgende: Breaking: Arrestatie Team haalt Raoul A. thuis op. Een lid van het Arrestatie Team bij de ouderlijke woning van Raoul A. aan de Van Idsingastraat.

[quads id=1]

Woning te Paramaribo

Raoul A., die op 14 juni, na een lang proces over terreurverdenking op vrije voeten kwam, is vanavond aangehouden door het Arrestatie Team. De familie is in rep en roer. Raadsman Murwin Dubois zegt aan Starnieuws dat met groot machtsvertoon het Arrestatie Team thuis bij de familie aan de Van Idsingastraat te Paramaribo is geweest. “Zij hebben zich niet gelegitimeerd en zijn het huis binnengedrongen. Op vragen van de familie over wat er aan de hand is, werd er geen antwoord gegeven. Raoul is meegenomen door de mannen. De familie heeft in paniek mij gebeld,” zegt Dubois.

[quads id=1]

Elke week melden

De advocaat merkt op dat in de periode waarin zijn cliënt opgesloten was, zijn verblijfsvergunning voor Suriname is verlopen. Op basis van de uitspraak is Raoul A. op vrije voeten gekomen. Zijn broer Nasser I. is vrijgesproken. Met de politie is afgesproken dat Raoul A. zich elke week moest aanmelden bij de politie. Dit is ook gebeurd. Intussen was hij bezig met het proces om een verblijfsvergunning aan te vragen.

[quads id=1]

Wie heeft hem meegenomen?

Dubois heeft de familie geadviseerd om gelijk naar de politie te gaan om na te trekken of werkelijk het Arrestatie Team Raoul A. meegenomen heeft. “In deze tijd weet je het maar nooit”. Bij politie Munder was men hier niet van op de hoogte. Ook bij politie Nieuwe Haven was het niet bekend dat de man is aangehouden. Via andere contacten kwam de familie erachter dat het Arrestatie Team werkelijk Raoul A. heeft aangehouden. Dubois vermoedt dat justitie zijn cliënt het land zal uitzetten.

[quads id=1]

Illegaal

De advocaat vindt het niet in de haak dat van de politie eerder zijn cliënt te horen heeft gekregen dat hij zich wekelijks moet aanmelden. Ondanks zijn illegale status mocht hij naar huis. “Ineens wordt hij door het Arrestatie Team meegenomen zonder enige uitleg. Het gaat om één en dezelfde overheid. Eerst wordt besloten hem niet in vreemdelingen bewaring te houden en ineens wordt hij meegenomen”, stelt Dubois.

Protest

De advocaten van de familie zullen een kort geding aanhangig maken om te voorkomen dat Raoul A. het land zal worden uitgezet. Bij de politie is ook geprotesteerd tegen de gang van zaken.

Bron

http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/53272