Woedende vrouw dient klacht in na ‘zeer onbeschofte en onmenselijke’ behandeling door politie in Paramaribo

politie Paramaribo
Een woedende 29-jarige vrouw uit Paramaribo vertelt haar verhaal aan de krant. Ze vindt dat de politie uit Suriname haar heel slecht heeft behandeld

[quads id=1]

Ze werd s’middags uit huis gehaald nadat er een roofoverval bij haar in de buurt had plaatsgevonden. Ze vindt dat de politie haar als een crimineel heeft behandeld. Bekijk onderstaand bericht om haar verhaal te lezen. Moet ze inderdaad een klacht indienen? Of heeft de politie niets verkeerds gedaan. Dit is toch hun werk?

[quads id=1]

Politie Paramaribo

De Ware Tijd schreef het volgende hierover: Vrouw beklaagt zich over ‘onbeschofte’ politie te Paramaribo. Sharmain T. (29) is woedend over de “onbeschofte en inhumane” behandeling die ze vrijdag kreeg op politiebureau Uitvlugt te Flora. Ze werd omstreeks twee uur ’s middags thuis in het ressort Flora door acht agenten opgehaald en voor verhoor opgebracht. Haar auto was door Safe City-surveillancecamera’s gesignaleerd in de omgeving waar kort tevoren een beroving had plaatsgevonden.

[quads id=1]

Ze moest mee naar het bureau

“Ik heb ze gezegd dat dat onmogelijk was omdat ík alleen de hele dag m’n auto had gereden en ook precies kon aangeven waar ik was geweest. Toch moest ik mee naar het politiestation te Paramaribo.” De behandeling die ze daarna kreeg vindt Sharmain T. ronduit schandalig. “Ik werd als een crimineel behandeld.” De vrouw heeft maandag een klacht gedeponeerd bij de afdeling Onderzoek Personeelszaken (OPZ) van het korps.

Politiewoordvoerder Humphrey Naarden zegt desgevraagd dat ongerief voor naar later blijkt onschuldige personen, niet altijd te voorkomen is tijdens een onderzoek. “Het staat op niemands voorhoofd geschreven dat ze onschuldig zijn. Onderzoek moet dat uitwijzen.” Echter, hij biedt namens het politiekorps zijn verontschuldigingen aan mochten zaken inderdaad zijn gegaan zoals de vrouw heeft beschreven.

[quads id=1]

Schandalige behandeling

Wat Sharmain T. steekt, is dat op geen enkel moment de politiefunctionarissen, onder wie een inspecteur, haar zouden hebben voorgehouden dat ze verdachte was in een onderzoek, toen bij haar was aangeklopt. “Het enige dat ze me hebben gezegd, is dat ik moest meekomen, omdat er met mijn auto een roofoverval is gepleegd. Ze zeiden dat het 100 procent mijn auto was.”

Op het politiestation te Paramaribo heeft ze drie keer uitgebreid verklaard wat ze had gedaan vanaf ’s morgens tot het moment dat ze weer thuis was. Ze was onder meer naar de dokter geweest, had eten gehaald en een oom bezocht. Op geen enkel moment had ze haar voertuig aan een ander afgestaan. Politieagenten zijn naar haar oom geweest om haar verhaal na te trekken.

[quads id=1]

Val maar flauw

Sharmain T. zegt dat ze van de politieagenten een onheuse behandeling kreeg toen ze aangaf “maagpatiënt” te zijn en dat ze moest eten. “Dan valt u hier maar flauw”, zou een politieagent haar hebben toegebeten. “Ze waren gewoon onbeschoft”, zegt ze. Hierover zegt woordvoerder Naarden: “Als dat inderdaad is gezegd door een politieagent, is dat zeer onprofessioneel.”

Toen de vrouw omstreeks half negen ’s avonds vroeg wat er verder zou gebeuren, werd haar op laconieke wijze gezegd: “O, u kunt gaan.” Ze kreeg de sleutels van haar auto en mocht vertrekken. “Op geen enkele wijze heeft men zich verontschuldigd voor de manier waarop ik ben behandeld en dat ik zomaar zoveel uren als een crimineel op het bureau heb moeten doorbrengen.”

[quads id=1]

Geen enkele betrokkenheid

Naarden merkt op dat zeer waarschijnlijk uit feiten en omstandigheden het voertuig van Sharmain T. in beeld is gekomen tijdens onderzoek van een beroving. De bestuurder of eigenaar van het voertuig komt daardoor automatisch in beeld als verdachte of betrokkene. Het onderzoek dat volgt nadat de persoon is opgespoord en opgebracht voor verhoor, moet uitwijzen of die betrokken is of niet. In dit geval is zeer waarschijnlijk komen vast te staan dat de vrouw geen enkele betrokkenheid had. Uit tactische overwegingen zijn haar daarom geen details van het misdrijf voorgehouden, vermoedt Naarden.

Bron:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/06/18/vrouw-beklaagt-zich-over-onbeschofte-politie/

Geschreven door Ivan Cairo

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland