Zoon ex- minister wordt niet vrijgelaten. Hij zit al 3 maanden vast in Suriname (video)

minister Suriname
Een aantal maanden geleden werd Riaaz K., de zoon van ex-minister  Samsoedien, aangehouden op verdenking van intiem misbruik van een 10-jarig meisje

[quads id=1]

Uit onderzoek is gebleken dat zijn zaad niet matched met het zaad dat op de kleding van het meisje is gevonden. Dat zou kunnen betekenen dat hij onschuldig is. Maar toch heeft de rechter gisteren het verzoek tot vrijlating afgewezen. Waarom dan? Bekijk het bericht voor meer informatie en kijk (nogmaals) naar de video waarin de vader van het meisje hun deel van het verhaal vertelt. Zal de zoon van de minister toch schuldig zijn? Wat vinden jullie? Moet hij vrijgelaten worden?

[quads id=1]

Zoon van ex-minister uit Suriname

Zoon ex-minister uit Suriname verschijnt voor de rechter. Rechter wijst verzoek tot invrijheidstelling af. Riaaz K., de zoon van ex-minister Roline Samsoedien, moest zich maandag voor kantonrechter Maureen Dayala verantwoorden.

Hij wordt ervan verdacht een 10-jarig meisje uit Suriname opzettelijk te hebben onttrokken aan haar ouderlijk gezag. Hij heeft het kind meegenomen naar een afgelegen plek, althans buiten bereik van de invloedssfeer van haar ouders c.q. weggevoerd.

[quads id=1]

10 jarig meisje

Als feit 2 wordt hem verweten ontucht te hebben gepleegd met het slachtoffer. Advocaten Irene Lalji en Murwin Dubois hebben gisteren de rechter verzocht om de vrijheidsbeneming van hun cliënt te willen opschorten c.q. op te heffen. Zij hebben als gronden het DNA-onderzoek van de verdachte gebruikt.

[quads id=1]

DNA onderzoek

Het resultaat matcht niet met het zaad, welke op de kleding van het slachtoffer is aangetroffen. De magistraat heeft het verzoek afgewezen vanwege onderzoeksbelang. Op 4 juli worden 4 getuigen, te weten de ouders van het slachtoffer, het meisje en een jongere zus, gehoord.

Langer dan 3 maanden vast

De verdachte Riaaz blijft in arrest. Hij is sinds maart aangehouden.

Bekijk hier (nogmaals) het interview met de vader van het meisje. Hij vertelt zeer gedetailleerd over het incident.

Gerelateerde berichten:

Minister Suriname reageert geschrokken op misbruik aangifte tegen haar zoon

Zaad op het meisje uit Suriname komt niet overeen met zaad van verdachte zoon van minister (video)

Geschreven door Saskia Bandhan
Bron: Voor extra informatie hierover en overig nieuws, koop DBS krant
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland