Verdachten roofmoord Suriname horen totale strafeis van bijna 200 jaar (video’s)

roofmoord Suriname
Het is inmiddels een jaar geleden dat de 56-jarige Isaak Poetisi en de 20-jarige Zillavana Mangkoeredjo op klaarlichte dag op verschrikkelijke wijze zijn doodgeschoten in Suriname

[quads id=1]

De verdachten werden boos toen ze de strafeis hoorden gisteren. In totaal komt de strafeis van het OM op bijna tweehonderd jaar. Maar wat hadden ze anders verwacht? Bekijk het bericht voor meer informatie omtrent de wrede daad. Kijk ook naar wat oude en nieuwe video’s. We wensen de familieleden veel sterkte toe. Zullen ze tevreden zijn met deze strafeis? Of is het toch nog te weinig?

[quads id=1]

Roofmoord Suriname

De Ware Tijd schreef het volgende hierover: Officier van justitie Shanta Mahadew was maandag niet mals met haar strafeis tegen de zes hoofdverdachten in de roofmoord in de omgeving van Kraka achter Zanderij. Ze eiste tegen Milton F., Clyde H., Jurvin B., Melvin A., Dion B. en Fanuel D. elk dertig jaar onvoorwaardelijk. “Het is een zeer ernstig feit. Twee mensen zijn dood en anderen hebben nog steeds een trauma”, benadrukte Mahadew aan het einde van haar requisitoir.

[quads id=1]

200 jaar

Virbian W, die één van de wapens heeft verstrekt, riskeert vijftien jaar cel. Tegen Milton V., van wie dit wapen afkomstig was, werd twaalf maanden geëist waarvan zes maanden voorwaardelijk. In totaal komt de strafeis van het Openbaar Ministerie op bijna tweehonderd jaar.

[quads id=1]

Ze waren boos

Na de strafeis heerste er een moment van stilte in de rechtszaal. De verdachten waren duidelijk terneergeslagen. Woedend liepen ze daarna in alle haast terug naar de arrestantenruimte, terwijl Clyde H. een vuist omhoog stak als teken van kracht. Zo begroette hij een aanwezig familielid, dat hetzelfde deed.

Alle verdachten

Mahadew stelt dat alle verdachten een wezenlijke bijdrage hebben geleverd bij het plegen van dit delict. Ook zij die ontkennen gaan volgens de officier niet vrij uit. “Hij heeft zich op geen enkel moment gedistantieerd van de activiteiten”, zei ze doelend op Jurvin B., die Dion B. Melvin A. en Milton F. van en naar Para heeft vervoerd. Tijdens zijn verhoor beweerde hij slechts een taxirit te hebben gereden en zich van geen kwaad bewust te zijn geweest.

[quads id=1]

Als een jaar geleden

De beroving vond plaats op 7 juni vorig jaar. De 56-jarige Isaak Poetisi, oud-journalist van de Ware Tijd en de twintigjarige Zillavana Mangkoeredjo zijn daarbij op klaarlichte dag doodgeschoten. De auto met de slachtoffers werd aangevallen met de bedoeling een paar kilo’s goud te roven. Echter, er was geen goud in het voertuig. De zaak is voor pleidooi uitgesteld naar 15 juli.

Bekijk hier wat oude en nieuwe video’s van de roofmoord:

Kijk vanaf 1.42

[quads id=1]

Bron:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/06/18/om-eist-totaal-bijna-200-jaar-gevangenisstraf-in-roofmoord-kraka/

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland