Lychees levensgevaarlijk? Meer dan 100 kinderen dood na het eten van lychee – buitenland (video’s)

gezondheid kinderen
De Lychee, 1 van de lekkerste vruchten die er bestaan. Maar misschien ook wel levensgevaarlijk. In India zijn onlangs heel veel (inmiddels al 103) kinderen doodgegaan na het eten van deze vrucht. Bekijk het bericht voor meer informatie en wat tips en kijk ook naar de video’s erover. Deel het met anderen.

Kennen jullie de vrucht ook? In Suriname kennen we de Ramboetan. Dat is een ‘familielid’ van de Lychee. Maar daar gaat dit bericht NIET over.
Kinderen overleden

GFC Suriname schreef het volgende hierover: Meer dan 50 kinderen dood in India na het eten van lychee, een variant van ramboetan.

In Bihar’s Muzaffarpur, India, hebben inmiddels al meer dan 100 kinderen het leven gelaten nadat ze lychee, een variant van de bekende ramboetan, hadden gegeten.

103 kinderen

Volgens de gezondheidsautoriteiten leden de meeste van de kinderen aan Acute Encephalitis Syndrome, een aandoening waarbij een belangrijk deel van de hersenen ontstoken raakt en daardoor niet meer goed of helemaal niet meer functioneert. Een ander deel had een te lage bloeddruk.

Elk jaar

Jaarlijks sterven tientallen kinderen in India tijdens het lychee-seizoen. Uit het onderzoek van de gezondheidsautoriteiten blijkt dat kinderen urenlang doorbrengen op de velden en niets nuttigen dan lychee.

gezondheid kinderen

Niet op een lege maag

Deze vrucht mag echter niet gegeten worden in grote hoeveelheden en ook niet worden geconsumeerd op een lege maag. Het ministerie van Volksgezondheid in India zegt dat er toch jaarlijks doden vallen, ondanks voorlichting.

Bekijk hier wat video’s erover: