Ex-terreurverdachte broers blijven in Paramaribo en gaan niet terug naar Nederland (video’s)

broers Paramaribo
Zolang hebben ze vastgezeten in Suriname. Het moet verschrikkelijk zijn geweest. Broer Naser die is vrijgesproken van alle aanklachten heeft enorm veel schade geleden. Hij zal mogelijk een flinke schadevergoeding eisen van de Staat.

[quads id=1]

De broers die verdacht werden van terreur hebben de nationaliteit van Nederland. Velen dachten dat ze meteen het land uit zouden gaan. Maar ze blijven hier in Paramaribo om hun ouders te ondersteunen met de slagerij. Bekijk onderstaand bericht voor meer informatie. Bekijk ook een aantal video’s omtrent de zaak. Vinden jullie ook dat er schadevergoeding geëist moet worden? Welk bedrag zou dan voldoende zijn om het leed te verzachten?

[quads id=1]

Broers uit Paramaribo

De Ware Tijd schrijft het volgende hierover: Ex-terreurverdachte eist mogelijk schadevergoeding. Naser I., die samen met zijn broer Raoul A. vanaf 2017 terecht stond voor deelname aan een terreurorganisatie (Islamitische Staat), zal mogelijk een fikse schadevergoeding eisen van de Staat. Hij werd vrijdag van alle tenlasteleggingen vrijgesproken door kantonrechter Alida Johanns.

veel schade

Advocaat Murwin Dubois zegt dat de gebroeders enorme schade hebben geleden. “Op dit moment is het rechtsgevoel van mijn cliënt wel bevredigd door de vrijspraak, maar de schade moeten wij nog taxeren.” Schadevergoeding op basis van vrijspraak in een strafproces is ook in Suriname niet ongewoon. “Er zijn middelen om een vonnis te kapitaliseren, maar dit wordt een civiele procedure”, benadrukt de raadsman.

[quads id=1]

Slagerij in Paramaribo

Naser I. en Raoul A. zijn niet van plan naar Nederland te vertrekken. Ondanks ze de Nederlandse nationaliteit hebben, blijven zij in Suriname om hun ouders te ondersteunen. Ze bestieren een slagerij in Paramaribo. Eerder deden geruchten de ronde dat het tweetal meteen het land zou verlaten, zodra ze op vrije voeten waren.

broers Paramaribo
Foto van Algemeen dagblad

Het Openbaar Ministerie van Suriname eiste vier jaar celstraf tegen Naser I. en tegen Raoul A. zes jaar. Raoul kreeg twee jaar waarvan drie maanden voorwaardelijk opgelegd. Dubois zegt dat hij wel vrijspraak had verwacht in het geval van Naser I. “Als verdediging hoop je natuurlijk dat je overtuigend genoeg bent naar de kantonrechter.

Vrijspraak

In deze case is die hoop waarheid geworden. Wij vonden vanaf het gerechtelijk vooronderzoek dat het aandeel van Naser toen al niet vaststond.”

[quads id=1]

Over de stap van de familie naar het Mensenrechtencomité van de Verenigde Naties kan de advocaat niet veel kwijt. De familie nam de beslissing dit jaar, omdat zij zich totaal machteloos voelde tijdens het proces tegen de broers.

Familieleden

Familieleden konden de aanpak van rechter Cynthia Valstein-Montnor niet meer aanzien. De zaak werd dit jaar overgedragen aan rechter Johanns.

[quads id=1]

Het lange voorarrest en de onduidelijke bepalingen waardoor de familie aanvankelijk belet werd het proces te volgen, waren de voornaamste redenen om internationale hulp in te roepen. Margo Waterval, lid van het VN-Mensenrechtencomité, was bereid de familie te assisteren in de zoektocht naar gerechtigheid. Dubois zal de familie nog hierover spreken in een later stadium.

Bekijk hier wat video’s omtrent de spraakmakende zaak:

Bron:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/06/17/ex-terreurverdachte-eist-mogelijk-schadevergoeding/

Geschreven door Cheflin Paulus
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland