Ik ga op vakantie naar Paramaribo – en ik ga mijn vader uit Suriname voor het eerst ontmoeten

vakantie Paramaribo
Jolanda is heel blij, ze zit binnenkort in het vliegtuig naar Suriname. Ze gaat haar vader voor het eerst ontmoeten tijdens haar vakantie in Paramaribo. Ze heeft hem namelijk nooit gezien.

[quads id=1]

Ze dacht altijd dat de Nederlandse man die haar opgevoed heeft haar biologische vader was. Haar moeder heeft het haar eindelijk vertelt en ze snapt nu waarom zij er zo anders uitziet. Bekijk de link om haar bijzondere verhaal te lezen. Jolanda is gezegend met nog een vader en ook nog wat broertjes en zussen!

[quads id=1]

Vakantie in Paramaribo

Lieve FamilieNieuws. Ik schrijf jullie omdat ik geweldig nieuws heb om te delen. Mijn vader komt uit Suriname!!! En ik ga hem eindelijk ontmoeten in Paramaribo Zo blij ben ik. Ik ben Jolanda en ik ben 28 jaartjes jong. Ik studeer nog en woon bij mijn ouders. Ik woon weer bij hen na een lange relatie die is stukgelopen. Mijn ouders zijn Yvonne en Wim uit Nederland.

Yvonne is mijn Nederlandse moeder en Wim is mijn Nederlandse vader. Wim is niet mijn biologische vader maar hij kwam in het leven van mijn moeder toen ik 1 jaar was.

Echte vader

Mijn echte vader is Geronimo uit Suriname. Dat is een knappe lange donkere man uit Paramaribo. En dit weet ik pas toen ik 25 jaar was. Toen ik 10 jaar was vertelden mij ouders mij dat ik een andere vader had. Verder niets. En pas toen ik veel ouder was wist ik dat het een man uit Suriname was. Dat wist ik nooit. Ik had wel het vermoeden dat mijn vader een buitenlandse man was. Want onze hele familie is spierwit en ik heb heel ander haar en een hele donkere huid. Ik was speciaal. Zo ben ik ook opgevoed door mijn moeder en zeker ook door mijn vader. Ik was speciaal. Ik heb nog nooit een minderwaardigheidscomplex gehad. Iets wat best veel mensen in mijn situatie hebben. Ik heb mezelf altijd bijzonder gevonden. Daar dank ik mijn ouders voor. En natuurlijk ook mijn biologische vader want door hem ben ik ‘anders’.

[quads id=1]

Ik zag er anders uit

Vanaf mijn 25ste begon ik mijn vader te zoeken. Het blijkt dat mijn ‘echte’ vader Geronimo nooit heeft geweten van mijn bestaan. Hij had namelijk geen relatie met mijn moeder. Het was gewoon een one night stand. Tussen mijn 10de en 25ste was ik erg opstandig. Ten eerste omdat de man, die ik papa noemde, mijn vader niet was en ten tweede omdat mijn leven 1 grote leugen was. Zo voelde ik me. Mijn moeder wilde me ook niet veel meer vertellen. Zij zelf was er niet klaar voor en dat zorgde voor heel veel problemen tussen ons. Vooral toen ik ging puberen.

Op de 1 of andere manier dacht ik altijd dat mijn vader een man uit Marokko was. Ik trok daardoor heel veel op met Marokkanen. Gek he. Ik dacht echt dat ik een binding met ze had. Het was dus ook een teleurstelling toen het bleek dat mijn vader uit Suriname kwam. Nee, geen teleurstelling. Ik was gewoon geschokt. Ik had zoveel gemist. Ik vond het ook jammer dat ik me nooit eerder heb verdiept in Suriname en Surinamers zoals ik dat heb gedaan met Marokkanen. Ik heb zelfs een Marokkaanse vriend gehad. Ik wilde dat heel graag. Gewoon omdat ik dacht dat we veel gemeen hadden.

[quads id=1]

Heel trots

Maar oh, wat was ik trots toen ik hoorde dat ik Surinaams ben. Vanaf mijn 25ste tot nu toe heb ik zoveel geleerd over Suriname. En over mijn vader en de familie. Het blijkt een hele grote en bekende familie te zijn in Suriname en in Amsterdam. Ik ben heel trots om te zegge dat ik dit jaar naar hem toe ga. Ik ga mijn vader en mijn nieuwe broertjes en zusjes ontmoeten in Paramaribo. Zij weten pas 4 maanden van mijn bestaan. Ik ben heel lang naar ze opzoek geweest. En toen ik eindelijk wist wie ze waren durfde ik de stap niet te zetten. Ik durfde niet, ik schaamde me en ik voelde me schuldig tegenover mijn vader.

vakantie Paramaribo
Voorbeeldfoto van pinterest Rodney Avery

Ik draag de naam van mijn niet biologische vader. Ik ben zijn enige kind. En ik beteken alles voor hem. Hij ook voor mij. Dat maakte het wel moeilijk. Maar ik weet nu dat hij achter me staat en absoluut niet twijfelt aan mijn liefde voor hem. Ik heb zoveel aan hem te danken. Ik kan nu wel huilen terwijl ik dit schrijf. Ik ben zo trots op mijn vader. Hij wist natuurlijk dat ik niet biologisch zijn kind was, maar ik heb me nooit ongewild gevoeld.

[quads id=1]

Biologische vader

Gelukkig heeft hij me bijgestaan in mijn zoektocht. Hij dacht ook altijd dat mijn vader mijn moeder gedumpt had. Dat heeft ze altijd gezegd. Maar we nemen het haar niet meer kwalijk. Maar mijn biologische vader verdient daardoor wel wat meer respect. Hij wist het gewoon niet. Ik ben dus ook helemaal niet boos op hem. En als ik hem spreek of app dan is het overduidelijk dat hij heel erg trots is op mij. En dat vind ik geweldig. Ook dat hij meteen al zijn kinderen heeft verteld over mij en zijn vrouw en familieleden. Ze zijn allemaal zo ontzettend warm naar mij toe. We hebben zoveel om te bespreken. En er zijn zoveel mensen die mij willen ontmoeten.

Ik heb haar vergeven

Ik verwacht niets van deze vakantie naar Paramaribo. Ik ga hier open in. Mijn Nederlandse vader gaat trouwens met mij mee en mijn moeder niet. Die kan het niet aan. Ze heeft er best veel moeite mee. Maar ze neemt het zichzelf ook kwalijk. Ze voelt zich schuldig. Het was een gemene leugen. Maar ik heb het haar vergeven en mijn beide vaders hebben het haar trouwens ook vergeven.

[quads id=1]

Ze wil dus niet mee naar Paramaribo. En dat is prima. Dit is ook iets dat zij op haar eigen manier moet verwerken. Ik ben blij om dit samen met mijn vader te doen. Ik ga jullie allemaal op de hoogte houden van mijn bezoek. Volgende maand op Vaderdag gaan we onze tickets boeken. En daarna neem ik mijn vader uit eten en ga hem bedanken voor al zijn hulp.

Ik kan niet wachten op de vakantie

Suriname, ik kom eraan! Ik ben echt benieuwd. En als jullie nog tips hebben voor mij dan zijn die van harte welkom. Kusjes van Jo

Gerelateerde verhalen:

Anoniem – De vader van mijn kind woont in Paramaribo. Hij weet niet eens dat ze bestaat. Vakantie Suriname

Anoniem – Mijn dochtertje (13) wil niet meer bij mij in Paramaribo wonen maar bij haar vader in Amsterdam.

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Let op: Soms worden de verhalen door ons herschreven om het lezen voor onze bezoekers makkelijker te maken. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig