Van terreur verdachte broers uit Paramaribo nu allebei op vrije voeten

broers Paramaribo
Naser I. uit Paramaribo is superblij en verrast. Eindelijk zijn ze allebei vrij. Hij was al eerder op vrije voeten gesteld. Zijn broer is vandaag vrijgekomen.

[quads id=1]

De twee stonden terecht op verdenking van het voorbereiden van een terreurdaad en het ronselen van strijders voor de Islamitische Staat (IS). Bekijk het bericht voor meer informatie. En moet Nasir hier werk van maken? Zolang vastzitten is natuurlijk verschrikkelijk. Hoe pak je je leven weer op?

[quads id=1]

Broers uit Paramaribo

De Ware Tijd schreef het volgende hierover: BREAKING: Vrijspraak en veroordeling in terreurzaak. “Ik ben echt blij. Ik ben verrast. De man daarboven heeft zijn werk gedaan. Ik dank God echt. Ik kan nu niet veel zeggen.” Woorden van Naser I. Hij spreekt de Ware Tijd vlak na de uitspraak van kantonrechter Alida Johanns. De gebroeders Naser I. en Raoul A. die sinds 2017 terecht stonden voor deelname aan een terreurorganisatie (Islamitische Staat, … red.) zijn vanaf vrijdag officieel weer vrije mannen.

Tegenover DWT

[quads id=1]

De rechter sprak Naser I., die op 17 mei al op vrije voeten was gesteld, vrij van alle rechtsvervolgingen. Raoul A. werd gevonnist tot een gevangenisstraf van twee jaar waarvan drie maanden voorwaardelijk. Bij zijn straf hoort een proeftijd van drie jaar. Met de uitspraak kwam Raoul A. vrijdag ook op vrije voeten. De magistraat week af van het strafvoorstel van officier van justitie Cynthia Klein.

broers Paramaribo
Foto van Algemeen dagblad
Voorwaardelijke straf

De openbaar aanklager vorderde eerder tegen Raoul A. een geheel onvoorwaardelijke straf van zes jaar; tegen Naser I. eiste zij vier jaar.

[quads id=1]

De twee stonden terecht op verdenking van het voorbereiden van een terreurdaad en het ronselen van strijders voor de Islamitische Staat (IS). Rechter Johanns acht het niet bewezen dat Naser I. zich schuldig heeft gemaakt aan de tenlasteleggingen.

Schuldig bewezen

De magistraat is wel van mening dat Raoul A. heeft deelgenomen aan een criminele organisatie. Ook acht ze bewezen dat hij de vuurwapenwet heeft overtreden, vanwege bezit van illegale AK 47-patronen die in zijn woning te Paramaribo zijn aangetroffen.

Geschreven door Cheflin Paulus
Bron:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/06/13/jongetje-zonder-toestemming-politie-begraven/

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland