Opgelet: Extra betalen om te pinnen is verboden! Winkelen in Suriname

pinnen Suriname
Pinnen is een makkelijke en veilige manier om te betalen. Het is wel jammer dat sommige winkeliers in Suriname ons extra laat betalen om te pinnen.

[quads id=1]

Veel klanten doen dat gewoon omdat ze denken dat het zo hoort. Maar let op.. extra geld vragen om te pinnen is verboden! Het mag dus niet! Bekijk het bericht voor meer informatie hierover en deel het met anderen zodat ze op de hoogte zijn. Moet jij ook wel een extra betalen om te pinnen?

[quads id=1]

Verboden in Suriname

De Ware Tijd schrijft het volgende hierover: ‘Extra kosten bij pos-betalingen verboden’. Winkelzaken die extra kosten innen bij klanten die digitale betaaltransacties verrichten zijn zwaar in overtreding. Volgens Saskia van Diepenbos van Banking Network Suriname (Bnets) is dit ten strengste verboden.

[quads id=1]

Winkelen in Suriname

Klanten van lokale banken die gebruik maken van de digitale betaaloptie worden bij enkele winkelzaken in Suriname geconfronteerd met extra administratiekosten. Die kosten moeten verplicht betaald worden, terwijl pinnen bij de kassa gratis hoort te zijn. “Pinnen bij de kassa is gratis. Dit is ook in een reclamecampagne vorig jaar duidelijk gecommuniceerd”, benadrukt Diepenbos.

[quads id=1]

Pinnen bij de kassa is gratis

Personen die extra geld moeten betalen bij pintransacties in vooral supermarkets hebben tegenover de redactie van de Ware Tijd hun beklag gedaan. De kosten liggen vaak tussen de SRD 1 en SRD 3 bij elke transactie. De extra betaling wordt opgeteld bij het te betalen bedrag. Van Diepenbos zegt dat de klachten haar organisatie ook bereiken. “Bnets neemt alle klachten serieus in behandeling. Wij nemen contact op met de desbetreffende bank en adviseren de klant ook de klacht officieel te deponeren bij de bank.”

1 SRD extra

In november 2018 heeft de organisatie een nieuwe reclamecampagne gelanceerd. Hierin komt er een nieuwsbrief met duidelijke bekendmakingen over het gratis pinnen. De kosten die in de winkels worden bijgeboekt moeten dus niet betaald worden. De winkeliers in Suriname hebben een overeenkomst met de bank voor het gebruik van het POS-apparaat waarmee de pintransacties gepleegd worden. In deze overeenkomst is onder meer de werkwijze geregeld.

[quads id=1]

Contact met de winkelier in Suriname

Wanneer Bnets klachten krijgt en die doorspeelt aan de bank, maakt de desbetreffende financiële instelling op haar beurt contact met de winkelier in Suriname. Van Diepenbos zegt dat het niet bekend is of een winkelier of ondernemer wordt beboet als hij zich niet aan de regels houdt. “Bij overtreding van de artikelen zoals die zijn opgenomen in de overeenkomst kan – na verschillende waarschuwingen – het wel zo zijn dat het POS-apparaat wordt ingevorderd.” De exacte maatregelen en de handhaving daarvan hangen van de individuele banken af.

Bron: http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/06/12/extra-kosten-bij-pos-betalingen-verboden/

Geschreven door Cheflin Paulus

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland