Mensen in de binnenstad van Paramaribo opgelicht door Haïtianen – politie Suriname roept benadeelden op

politie Paramaribo
Let op, dit bericht is tevens een waarschuwing. Er zijn een aantal Haïtianen opgepakt door de politie in Paramaribo

[quads id=1]

Deze buitenlanders maakten er een gewoonte van om mensen op te lichten. Dit deden ze op een bijzondere manier. Bekijk het bericht voor meer informatie hierover. Deel het met een ieder want de politie roept benadeelden op om contact te maken. Zijn we echt zo lichtgelovig of zijn zij zo goed in het oplichten van mensen?

[quads id=1]

In de stad Paramaribo

Drie Haïtianen aangehouden wegens oplichting. De Bikers Unit van de Algemene Surveillance Dienst (ASD) heeft op aanwijzing van een benadeelde, drie Haïtianen, onder wie een man en twee vrouwen, in het stadscentrum, aangehouden. Het afgelopen jaar hadden zij de benadeelde in de stad aangesproken en aanwijzingen gevraagd omtrent een advocatenkantoor en daarbij Euro 50,- als beloning voor de informatie gegeven.

[quads id=1]

Euro 50 als beloning

Tijdens het gesprek haalde een van hen een stuk papier te voorschijn en vertelde de benadeelde zijn levensloop. Daarbij werd de benadeelde gevraagd om zijn/ haar sieraden in het papier te wikkelen en in zijn/ haar tas op te bergen. Naar zeggen van de verdachte zou dit geluk brengen. Nadat de benadeelde dit alles gedaan had en vandaar was vertrokken, bleken bij nadere controle slechts enkele steentjes, in plaats van de sieraden, in het gewikkeld papier te zitten. Deze manier van oplichting hebben ze bij verschillende personen toegepast.

[quads id=1]

Geen sieraden maar steen

Het trio is op basis van dit strafbare feit in verzekering gesteld. De politie van ressort Centrum Paramaribo onderzoekt de zaak. Regiocommandant Lloyd Tolud bevestigt de aanhoudingen. De politie doet een beroep op de samenleving die eerder slachtoffer van deze groep is geworden, om zich bij de politie aan te melden voor een strafklacht.

Gerelateerde berichten:

https://www.familienieuws.com/2018/09/07/waarschuwing-doe-je-sieraden-niet-af-voor-de-oplichtende-waarzegster-paramaribo/

Bron:

http://www.dbsuriname.com/dbsuriname/index.php/drie-haitianen-aangehouden-wegens-oplichting/

Geschreven door Saskia Bandhan
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland