Ik heb een boete gehad tijdens mijn werk vakantie in Paramaribo – Ben ik wel eerlijk behandeld?

boete Paramaribo
We hebben een brief gekregen van Glenn. Hij woont in Nederland maar is op werk vakantie in Paramaribo. Hij vertelt ons over een vervelende ervaring met de politie

[quads id=1]

Hij heeft namelijk een boete van ze gehad maar hij vindt dat hij oneerlijk is behandeld door de politie. Bekijk de link om zijn verhaal te lezen. Is Glenn inderdaad oneerlijk behandeld of moet hij gewoon zijn boete accepteren en het hierbij laten? Misschien moet hij er werk van maken. Zal het hem iets opleveren?

[quads id=1]

Werk vakantie in Paramaribo

Hallo FamilieNieuws en mensen uit Suriname. Ik heb iets dat me dwarst zit en ik wou dat met jullie bespreken om te kijken of de lezers een oplossing voor me hebben

Ik Glenn, ik ben een Surinaamse Nederlander. Ik ben journalist van beroep. Ik ben voor het werk in Suriname in verband met de herdenking van 30 jaar SLM vliegramp in Paramaribo.

Politie Paramaribo

Ik reed van de week vanuit de Saramaccastraat in Paramaribo de Sophie Redmondstraat in om een collega op te halen.  Een straat waar ik vaker rij.

[quads id=1]

Dichtbij de Hakrinbank kreeg ik een telefoontje en stopte toen netjes langs de weg met mijn knipper lichten aan. Het was een plek waar iedere doordeweekse dag auto’s langs de weg geparkeerd staan.

Het was 10 uur in de ochtend op een zondag dus er was bijna geen verkeer. Geen voetgangers en ook bijna geen auto’s. Er komt een politie auto aanrijden. En een agent (3de klasse) stapt uit. Eerst keek hij of mijn auto voorzien was van een belasting sticker, daarna vroeg hij mijn auto papieren en rijbewijs. Dat gaf ik toen aan hem. Ik ben in het bezit van een internationale rijbewijs.

Hij liep toen naar zijn collega’s in de auto en kwam terug bij me en zei: ‘Je krijgt een boette voor het stoppen hier’. Ik zei toen: ‘Er staat geen stop of parkeer verbod bord hier. Hoezo dan een boete?  Terwijl er ook nog iedere dag auto’s op de zelfde plek parkeren?’

[quads id=1]

Ik vind het oneerlijk en onterecht dat ik een boete heb gekregen. Het zit me gewoon dwars dat er iedere dag van maandag tot zaterdag gewoon auto’s daar parkeren. En dat ik op de zondag, terwijl ik FF netjes daar aan de kant stop, een boete krijg.

Mijn vraag aan jullie is: ‘Hoe kan ik zo een zaak aanpakken?  Ik kan niet naar de rechtbank omdat ik dan al in Nederland ben. Ik ben wel zeker 3 keer naar het bureau in Paramaribo geweest om te vragen hoe het zit. Maar er was helemaal niemand die me kon helpen. Niemand die mij kon begrijpen. Ik snap het gewoon niet.

[quads id=1]

Ik heb foto’s van de situatie. En ook van de volgende dag. De volgende dag was het een normale werkdag. Ik ben toen met collega’s foto en filmopname gaan maken. De hele dag lopen en rijden er agenten langs. Maar geen 1 die een boete heeft uitgeschreven. Dat klopt toch niet. Ik begin me echt af te vragen: Heb ik een boete gehad omdat ik een Nederlander ben? Word ik daarom anders behandeld? Ik snap er gewoon niets van. Misschien hebben anderen dit ook meegemaakt. Of misschien is het gewoon normaal. Ik ben benieuwd naar jullie reacties. Zouden jullie de boete betalen?

Disclaimer: Wij van FamilieNieuws hebben het verhaal van Glenn gepubliceerd. Dit is zijn eigen persoonlijke ervaring en niet die van ons. Laat dat duidelijk zijn voor een ieder. Uiteraard is de tegenpartij ook vrij om via ons zijn/haar kant van het verhaal te vertellen. Want we plaatsen deze verhalen NIET om Suriname af te kraken. Absoluut niet!! We gaan voor een beter Suriname. Als iets niet goed is mag dat gezegd worden. Maar als iets wel goed is, moet dat ook gezegd worden! Heb je ook een ervaring die je wilt delen? Stuur ons jouw verhaal!

U kunt hier onder dit bericht op de website of op onze populaire Facebook pagina een bericht achterlaten. U mag dit bericht delen met uw vrienden, familie of andere belanghebbenden via Facebook of Whatsapp! Wilt u ook een overlijdensbericht, felicitatie of ander FamilieNieuwtje plaatsen op onze website en Facebookpagina? Stuur het dan naar [email protected] of Whatsapp het naar +5978966341 en wij publiceren het GRATIS voor u. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland