Arts met afkomst uit Suriname overleden in Amsterdam – 20 jarige zegt dat hij haar misbruikt en mishandeld heeft (video’s)

Een ernstig misdrijf in Amsterdam. Een vrouw met afkomst uit Suriname is door een 20-jarige jongen aangevallen Hij zegt dat hij omgang met haar heeft gehad.

[quads id=1]

Daarna heeft hij haar zodanig mishandeld dat ze is overleden. De vrouw was werkzaam als arts in Nederland. Er zijn nog heel wat zaken onduidelijk voor de nabestaanden vandaar dat ze opzoek zijn naar getuigen. Bekijk het bericht voor meer informatie over de identiteit en signalement van de vrouw. Kijk ook naar de video waarin haar familie vertelt. Deel het met iedereen. Wij van FamilieNieuws wensen de nabestaanden heel veel sterkte.

[quads id=1]

Arts uit Suriname

Opsporing verzocht Nederland meldt het volgende: 68-jarige Nederlandse vrouw uit Suriname overleden na ernstige mishandeling in Amsterdam. Een team van rechercheurs doet uitgebreid onderzoek naar een zware mishandeling op zondagavond 21 april. Die avond werd op het Geervliet een 68-jarige vrouw ernstig toegetakeld door een jongeman.

[quads id=1]

Rinia Chitanie

Nadat bewoners aan het Geervliet rond 21.30 uur veel geschreeuw hoorden, zagen ook getuigen een man op iets inschoppen. Het slachtoffer, Rinia Carlien Hazra Chitanie met afkomst uit Suriname, werd met ernstig letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Mevrouw heeft wekenlang in coma gelegen en is recent overleden.

[quads id=1]

20-jarige

Doordat agenten direct toesnelden vanuit een nabijgelegen politiebureau, hebben zij een 20-jarige verdachte kunnen aanhouden. Hij heeft inmiddels bekend dat hij de vrouw inderdaad heeft mishandeld, maar ook dat hij omgang met haar heeft gehad. Het onderzoek loopt nog.

Het is onduidelijk waar en hoe hij de vrouw is tegengekomen. Het is belangrijk voor het proces, maar zeker voor de nabestaanden, om hierover meer te weten te komen.

In Amsterdam

Mevrouw is waarschijnlijk rond 21.15 uur vanaf haar woning aan de Rhijnestein vertrokken. Vervolgens is zij in de richting van het Gijsbrecht van Aemstelpark gelopen en hier net voor het bruggetje rechtsaf geslagen. Hierdoor kwam zij parallel aan het park en het water te lopen.

[quads id=1]

Wie was er zondagavond 21 april in de omgeving van het Geervliet in Amsterdam?

Informatie omtrent haar signalement

Hoe zij vervolgens verder is gelopen, is onduidelijk. De politie spreekt graag met iedereen die mevrouw Chitanie heeft zien lopen:

– Zo’n 1.50m lang;
– Afkomst van Suriname
– Ze droeg zwarte halfhoge schoenen met een witte zool en een lichtgekleurde verticale streep;
– Zwarte broek met aan de zijkanten een verticale grijze baan;
–  Ze had ook een licht T-shirt aan;
– Zwart/ witte schoudertas.

Wie heeft de verdachte of het slachtoffer op zondagavond 21 april ergens gezien of gesproken?

De aangehouden verdachte heeft voorafgaand aan het incident met meerdere mensen gesproken. Iedereen die hem gesproken of gezien heeft, wordt gevraagd zich te melden.

Hij heeft onder andere met een jonge vrouw gesproken, vermoedelijk was ze zo’n 30 jaar oud.

Meerdere mensen gesproken

Waarschijnlijk heeft hij ook een praatje gemaakt met een stel. Deze man en vrouw is hij tegengekomen in het Gijsbrecht en Aemstelpark. Ze droegen een plastic-tas bij zich en hadden mogelijk boodschappen gedaan in het winkelcentrum aan het Gelderlandplein. Het gesprek verliep vermoedelijk in gebrekkig Nederlands.

Weet jij iets? Maak contact met de politie. Bekijk de video’s:

[quads id=1]

Bekijk de video van de familie:

Bekijk hier de video van Opsporing verzocht:

Suriname Amsterdam Suriname Amsterdam

Fotos van Hart van Nederland en opsporing verzocht.
Bron:

https://opsporingverzocht.avrotros.nl/zaken/zaak/vrouw-68-overleden-na-ernstige-mishandeling/

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland