Kind overleden in Suriname – vermoedelijk mishandeld door familieleden

politie Paramaribo
Een hele zielige gebeurtenis. Er is een kind overleden in Suriname. Het jongetje zou nog geen 10 jaar oud zijn

[quads id=1]

Het jongetje komt uit een dorp in Suriname. Er gaan geruchten dat meerdere familieleden het jongetje doodgeslagen hebben. De politie heeft het stoffelijk overschot niet meegekregen. Kan dat zomaar? Bekijk het bericht voor meer informatie. Een zeer kwalijke zaak. Welk gezag is bepalend in Suriname? Het traditioneel gezag? RIP jongetje

[quads id=1]

Jongetje in Suriname

De Ware Tijd schreef het volgende hierover: Traditioneel gezag Gujaba weigert lijk jongetje af te staan. Traditionele gezagdragers van Gujaba aan de Boven-Suriname weigeren het lijk van een jongetje af te staan voor politieonderzoek. In het dorp doen geruchten de ronde dat de jongen zou zijn bezweken door mishandeling van één of meerdere bloedverwanten. Zijn dood werd zaterdag ontdekt en de politie wil de zaak onderzoeken.

[quads id=1]

Gujaba in Suriname

“Misschien zijn de gezagdragers bang dat mensen opgesloten zullen worden. De mannen denken ouderwets”, zegt een ingewijde van het gebied. Het zou gaan om een familie die mentaal niet gezond is. Ook het jongetje, dat niet ouder was dan tien jaar, zou een psychische aandoening hebben gehad. “Er wordt gezegd dat de jongen vaker werd geslagen, omdat de mensen geen raad wisten met hem vanwege zijn ziekte”, zegt de bron. Volgens hem is het lijk nog niet gebalsemd.

Niet meegekregen

De politie en districtscommissaris Humphrey Jeroe van Boven-Suriname zijn maandag naar Gujaba vertrokken om met de dignitarissen te praten. Echter, die hebben geen groen licht gegeven om het stoffelijk overschot mee te nemen. Desgevraagd wil Jeroe niet veel hierover zeggen. “Laat de politie haar rapport opmaken”, zegt de dc.

[quads id=1]

Volgens de ingewijde hebben de mensen geen toestemming om de jongen te begraven. Mogelijk komt er spoedig een arts naar het dorp om het lijk te onderzoeken. De familie van het slachtoffer is afkomstig uit Pikin Slee, maar woont al een poos in Gujaba.

Lijk onderzoeken

Blijkbaar zal het traditioneel gezag van Pikin Slee worden geraadpleegd. “Ik weet dat de dignitarissen van daar anders denken en zullen meewerken om het lichaam af te staan”, aldus de ingewijde tegenover de Ware Tijd.
Bron:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/06/11/traditioneel-gezag-gujaba-weigert-lijk-jongetje-af-te-staan/

Geschreven door Gilliamo Orban DWT
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland