VHP-voorzitter Chan Santokhi schenkt zwemvesten aan dorpen in Suriname (foto’s)

bootongeluk Suriname
Eind vorig jaar kwamen twaalf personen in Suriname om het leven na een vreselijk bootongeluk. Waaronder een groot aantal kinderen.

[quads id=1]

VHP-voorzitter Chan Santokhi deed toen de uitspraak dat hij ervoor zou zorgen dat kinderen zouden beschikken over een zwemvest. Hij heeft zijn woord gehouden. Bekijk het bericht voor meer informatie en om te lezen wat er nog meer geschonken is. Kijk ook naar de foto’s. Good job Chan!
Bootongeluk Suriname

[quads id=1]

Starnieuws schreef het volgende hierover: Santokhi schenkt zwemvesten voor dorpen Coppename in Suriname. Chan Santokhi (midden), voorzitter van de VHP, heeft zondag zwemvesten geschonken voor leerlingen en leerkrachten van Donderskamp, Cornelis Kondre en Kalebaskreek.

Dorpen in Suriname

Leerlingen en leerkrachten van Donderskamp, Cornelis Kondre en Kalebaskreek hebben zondag 110 zwemvesten ontvangen van VHP-voorzitter Chan Santokhi. Na het drama, waarbij eind vorig jaar twaalf personen in de Coppenamerivier omkwamen door het zinken van een boot, beloofde Santokhi dat een project uitgevoerd zou worden, waarbij elk varend schoolkind over een zwemvest moest beschikken.

[quads id=1]

Boot was gezonken

Onder de slachtoffers bevonden zich ook kinderen. “Ik hoop dit project nog steeds af te ronden met de steun van donoren,” merkt Santokhi op bij de overdracht van de eerste zwemvesten zondag in het Christophorus Internaat.

Om te voorkomen dat mensenlevens verloren gaan, moet er preventief worden opgetreden, vindt de voorzitter van de VHP. Ter voorkoming van partijpolitieke inmenging, is besloten twee onafhankelijke stichtingen te belasten met dit project.

[quads id=1]

Verschillende organisaties

Verschillende organisaties werden benaderd om de helpende hand te reiken. Het projectdossier is afgerond, maar het vinden van financiering gaat toch moeilijker dan werd gedacht, ondanks toezeggingen die waren gedaan.

Intussen is besloten om het project bij delen te realiseren met inzamelingen die gehouden worden.

[quads id=1]

Humanitaire overwegingen

“Het preventief optreden en behoud van mensenlevens, stijgen boven de partijpolitiek uit”, zegt Santokhi die heeft gemerkt dat politieke invloeden een rol spelen bij de uitvoering van het project. “Hoewel ik voorzitter van de VHP ben, wordt dit project uitgevoerd uit humanitaire overwegingen,” stelt hij.

Nog meer geschonken

Naast de 110 zwemvesten voor de drie dorpen, zijn er ook twintig reddingsboeien geschonken. Deze zullen verdeeld worden onder de boothouders die het watertransport in het gebied onderhouden. Aan de schoolleider van Donderskamp, Ignatius Mande, werd tevens een hoeveelheid verzamelde nieuwe en gebruikte kleding verstrekt. Dit voor kinderen in de dorpen, die deze goed kunnen gebruiken.

[quads id=1]

Kleding

Met de schenking zijn de kinderen in ieder geval voor het komende schooljaar van voldoende gymtruitjes voorzien. De schoolleider bedankte Santokhi voor de geste die bijdraagt tot het welzijn van de kinderen.

Eigen Facebook pagina

Het volgende schreef de voorzitter op zijn eigen Facebook pagina:
Goedemorgen,

Gister heb ik 110 zwemvesten geschonken aan de leerlingen en leerkrachten van Donderskamp, Cornelis Kondre en Kalebaskreek.

Eind vorig jaar kwamen twaalf personen om in de Coppenamerivier door het zinken van een boot, ik heb toen een belofte gemaakt. Elk varend schoolkind moet over een zwemvest beschikken. Met deze zwemvesten is de eerste stap van dit project gezet, maar het is nog niet af. Met de steun van donoren kan er meer gedaan worden om zo een incident te voorkomen.

Blijf de Orange Movement volgen beste mensen.
Chan

Eerdere berichten:

https://www.familienieuws.com/2019/01/15/video-22-jarige-zwangere-tursila-taloon-nog-niet-gevonden-na-dodelijk-bootongeluk-suriname/

https://www.familienieuws.com/2019/02/07/chan-santokhi-geeft-namens-de-vhp-duizenden-srds-voor-nabestaanden-bootongeluk-suriname/

Bron:
FB Chan:
https://www.facebook.com/chan.santokhi

http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/53087

Bron: Starnieuws
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland