Zeer geliefde dokter Taroen Gowrising overleden Zanderij Suriname – hij werd 54 jaar (foto’s)

zanderij Suriname
Ken je dat? Een huis arts waar je zo goed op bent. Hij helpt je goed met van alles. Zelfs als je in financiële nood zat kun je bij hem terecht

[quads id=1]

Precies zo was dokter Taroen Gowrising voor een heleboel van zijn cliënten op Zanderij Suriname. Helaas, hij is afgelopen woensdag overleden. Op 54-jarige leeftijd. De verdrietige gemeenschap nam vandaag afscheid van hem. Bekijk het bericht voor meer informatie over de bijzondere arts en kijk naar de uitgebreide fotosessie.

[quads id=1]

Arts in Suriname

Het commissariaat Para schreef het volgende: Gemeenschap Zanderij verliest zeer beminde huisarts. Het district Para heeft hedenochtend afscheid moeten nemen van de langst dienende arts van poli Zanderij. Dokter Taroen Gowrising, een plichtsgetrouwe, gemotiveerde, heel geduldige en sociaal bewogen arts, overleed onlangs op 54-jarige leeftijd.

25 jaren

Hij heeft bijkans 25 jaren zijn standplaats gehad op de poli van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) Zanderij, met als buitenposten; Matta, Berlijn, Cabenda dorp, Wit Santi, Hollandse kamp, Bersaba, Vierkinderen, Republiek en Hannover. De verwerking van het overlijden van deze arts is voor zijn cliënten zeer zwaar, omdat hij hen diende met alles wat hij in zich had als zorgverlener.

[quads id=1]

Verdrietige cliënten

Veel mensen hebben een traan gelaten bij het afscheid nemen van deze kalme en sociaal bewogen arts. Gowrising heeft regelmatig regen en modder moeten trotseren om zijn hulpbehoevende patiënten te bezoeken. Patiënten zonder geld kregen eerst alle voorkeur en gratis medicijnen. Als het nodig was betaalde Gowrising zelf de kosten of werden medicijnen uit zijn privé voorraad kosteloos verstrekt. Elk uur van de dag en nacht kon men hem thuis aankloppen en afhalen voor zijn diensten.

[quads id=1]

Hij was er altijd

In tegenstelling tot vele van zijn collega’s ging hij nooit weg van zijn standplaats. Zijn familie die hem nauw aan het hart lag kwam regelmatig naar hem toe op Zanderij. Als een cliënt hem nodig had, werd de familiebijeenkomst voor dat moment onderbroken, totdat de patiënt geholpen was. De districtscommissaris van Para, Armand Jurel, sprak zijn waardering uit over de bijdrage van de dokter aan het district Para. De weg die naar de poli leidt zal op voorstel van velen worden vernoemd naar dokter Gowrising.

Bron:

Gemeenschap Zanderij verliest zeer beminde huisarts

Foto’s en tekst van BIC Para

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland