Meer over de moord op Shakur Merkus in Paramaribo – vriendin Ravella nog steeds niet veroordeeld (video)

Merkus Paramaribo
Het is al bijna anderhalf jaar geleden dat Shakur merkus werd doodgestoken door zijn vriendin Ravella in Paramaribo.

[quads id=1]

In de auto van Shakur was XTC gevonden, maar dat heeft toch niets te maken met de zaak? Shakur was slachtoffer. Toch geen verdachte? Of was het toch zelfverdediging? Lees wat er meer is gezegd. Hoe lang gaat het nog duren? Bekijk het bericht voor meer informatie en kijk ook naar de video van het voorval.

[quads id=1]

Moord in Paramaribo

De Ware Tijd schreef het volgende hierover: In de strafzaak tegen Ravella H., die terecht staat voor moord, komt de verdediging op 18 juli voor een laatste keer aan het woord. Ravella bracht haar ex-vriend Shakur Merkus in 2018 om het leven in Paramaribo.

Ex- vriendin

Officier van justitie Claudia Bruining hield donderdag haar laatste betoog. De openbare aanklager is het niet eens met advocaat Raoul Lobo die vindt dat de rechtsorde is geschonden. De advocaat kwam tot die conclusie door het ontbreken van het proces-verbaal (pv) in het onderzoeksdossier. Lobo is van mening dat een deel van de bewijsmiddelen in de zaak niet betrouwbaar is, omdat die bewust zijn weggelaten door de politie.

[quads id=1]

Niet betrouwbaar
Merkus Paramaribo
Foto binnengekomen via Facebook

Deze documenten zijn pas eerder dit jaar op aanvraag van de verdediging overlegd. Het ontbreken van een pv was geen bewuste handeling volgens Bruining. Ze vroeg de rechter het verzoek van Lobo om het Openbaar Ministerie (OM) niet ontvankelijk te verklaren, af te wijzen. “Er is geen gebruik gemaakt van het pv bij het bepalen van de strafeis. Er komen ook geen ontlastende verklaringen voor in dit document.”

Geen noodweer

Een beroep van noodweer gaat bij de vervolging ook niet op. De noodzaak bestond niet om zich zodanig te verdedigen dat de verdachte moest steken bij de woordenwisseling. Ook is de conclusie van de raadsman dat de overleden Merkus xtc- gebuiker was volgens de officier niet te staven. “Niet omdat er xtc in de auto is gevonden, heeft hij het gebruikt. Hij was geen verdachte.”

[quads id=1]

Hij was slachtoffer, geen verdachte

Lobo wil op de vervolgzitting van 18 juli zijn repliek voeren. Hij reageerde eerder fel op de verklaringen van de officier. “Ik verwijt het OM niet dat zij fouten heeft gemaakt. Het is de politie die dit gedaan heeft en daarvoor wordt het hele OM verantwoordelijk gesteld. Het is gewoon verschrikkelijk dat documenten uit het dossier weggelaten worden. Het wantrouwen van de politie is niet weggewerkt door de officier mevrouw de rechter”, zei Lobo.

Wilhelminastraat Paramaribo

De advocaat is van mening dat er van Ravella H. een verkeerd beeld is gecreëerd door de politie. Merkus overleed als gevolg van de verwondingen in de politiepost aan de Wilhelminastraat te Paramaribo. De verdachte heeft hem op 7 februari 2018 in de borststreek gestoken na een heftige woordenwisseling.

Bekijk hier nogmaals een video van het voorval:

Eerdere berichten:

Ex-vriendin Ravella hoort strafeis aan: 15 jaar voor moord op Shakur Merkus ~ Paramaribo

Dood Shakur Merkus in Suriname moord of zelfverdediging?

Bron:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/06/09/om-en-verdediging-niet-eens-met-elkaar/