Bezorgde moeder uit Paramaribo – Zijn onze kinderen wel veilig op school of op de crèche?

school Paramaribo
Hallo FamilieNieuws. Ik wil graag een verhaal delen. Ik ben een bezorgde moeder uit Paramaribo. Ik maak me zorgen om de kinderen op de scholen en opvanghuizen

[quads id=1]

Er was een kindje dat vanwege een incident op school naar het ziekenhuis moest. Ik vertel hierover in mijn verhaal. Mijn vraag is: Zijn onze kinderen wel veilig op school of op de crèche? Heeft de leiding wel enig gevoel van verantwoordelijkheid? Is er liefde voor het vak? Misschien moet er een algehele controle komen. Er moet iets veranderen! Zijn andere ouders het met mij eens?

[quads id=1]

Ouder uit Paramaribo

Ik ben niet de mama van het kindje uit dit verhaal. Maar ik ben ook een mama en wil graag dit verhaal delen. Mijn kind zit ook op diezelfde school. Ik vind dat een ieder hoort te weten wat er gebeurt op sommige scholen.  Mensen moeten weten hoe nalatig een school kan zijn.

Paramaribo Uitvlucht

Op een bekende particuliere school te Paramaribo in Uitvlucht gaat men nalatig met de kindjes om. Het voorval heeft plaatsgevonden in de 2 jarigen groep. Er was een kraal terecht gekomen in het oor van een kind. De leerkrachten letten niet eens op wat andere kindjes in hun neus, mond en of oor stoppen. De mama moest zelf op en neer rennen met haar kind.

[quads id=1]

Zij ging rechtstreeks naar de EHBO in het ziekenhuis te Paramaribo. Het was al een beetje later in de middag. De EHBO kon haar niet helpen, het kraaltje was namelijk al heel ver naar binnen gegaan.

EHBO Paramaribo

De volgende dag ging zij naar het ziekenhuis zij vroegen haar een bedrag van SRD 1700,- om het eruit te halen onder narcose. Zij vroeg hulp van de school om de financiën te dekken. In eerste instantie gaven zij aan dat wel te doen. Maar toen de mama het kostenplaatje voorlegde weigerden zij het betalen.

Na een gesprek waren zij bereid de helft te betalen maar de mama zou het volle bedrag eerst zelf moeten betalen en dan kon zij de helft terugkrijgen. De mama had het volledige bedrag niet om te te betalen, dus ging zij naar de huisdokter.

[quads id=1]

Diaconessenhuis in Paramaribo

Deze gaf haar een verwijzing naar het Diaconessenhuis, alwaar het kind opgenomen zou worden. Intussen kreeg de mama te horen van een KNO-arts in de buurt dat hij het wel zou kunnen weghalen. Het zou haar SRD 200 kosten. De mama heeft het laten doen omdat zij het lijden van haar kind niet meer kon aanzien. Het kindje at niets meer en hoorde niet goed. Het klaagde aldoor van de pijn. Ook kwamen ook druppeltjes bloed uit het oortje.

Bloed

Het oor van het kindje is nu erg gevoelig en het kindje klaagt nog steeds. De mama en haar kind zitten nu met alle ellende en verdriet. Iets dat niet door haar veroorzaakt is, en toch komen alle kosten op haar. Is toch wel jammer.

[quads id=1]

Ik wil dit zeggen als bezorgde ouder: Baby’s worden aan hun lot overgelaten op sommige scholen en opvanghuizen. Het is er heel vies en al. Mijn baby werd heel veel ziek toen het nog daar was. Toen ik mijn kind weghaalde was er geen enkel probleem meer.

Vaak ziek

Ik heb ook een kind daar in leerjaar 3. Ook daar gebeuren er vervelende dingen. Ik zal mijn kind maar van de school weghalen. Dat heb ik nu besloten. En ik ben niet de enige. Zoveel ouders halen hun kinderen van de school weg. En de directie maakt zich waarschijnlijk niet druk want er komen toch weer andere leerlingen bij

Scholen in Paramaribo

Scholen in Paramaribo. Scholen in Suriname. Kan dit zomaar? Waar is het verantwoordingsgevoel gebleven op de scholen en de oppashuizen? Sommige mensen kunnen niet anders dan hun kind naar de oppas brengen. Misschien is het goed als er een algemene controle komt op de scholen en de opvanghuizen in Paramaribo. Want zo kan het niet langer.

[quads id=1]

Verantwoordelijk?

Wie is er eigenlijk verantwoordelijk als er iets op school gebeurt. Is het normaal dat jij als ouder in je zak moet gaan? En wat als je dat geld niet hebt? Straks gaat het echt een keertje goed mis. Gaan we wachten tot het te laat is. De slechte scholen en opvanghuizen moeten per direct aangepakt worden! Maar hoe? Kan BOG Paramaribo niet langs de scholen gaan?

Disclaimer: Wij van FamilieNieuws hebben het verhaal van deze bezorgde ouder gepubliceerd. Dit is haar eigen persoonlijke ervaring en niet die van ons. Laat dat duidelijk zijn voor een ieder. Uiteraard is de tegenpartij ook vrij om via ons zijn/haar kant van het verhaal te vertellen. Want we plaatsen deze verhalen NIET om Suriname af te kraken. Absoluut niet!! We gaan voor een beter Suriname. Als iets niet goed is mag dat gezegd worden. Maar als iets wel goed is, moet dat ook gezegd worden! Heb je ook een ervaring die je wilt delen? Stuur ons jouw verhaal!

Voorbeeldfoto van popsugar
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland