Kwakoe worst man Oscar Humbert Vyent uit Suriname overleden in Nederland (foto en video)

Vyent Suriname Nederland
Als je denkt aan Kwakoe dan denk je aan (bloed) worst van Suriname. Als je denkt aan worst dan denk je aan Vyent worst bere en Fladder.

[quads id=1]

Voor sommige de enige echte en voor anderen zelfs de enige reden waarom ze naar veld gaan. Al moest je daarvoor heel lang in de rij staan. Het was het waard. Oscar ‘Humbert’ Vyent, de Surinaamse Worst Specialist is helaas overleden. Bekijk het bericht voor meer informatie over meneer Vyent en kijk naar de mooie video’s en foto’s. Hij was zeer geliefd. Iedereen wilde met hem op de foto.
Worstman geboren in Suriname

[quads id=1]

Zijn kinderen schrijven het volgende gisteren op hun Facebook pagina:

Vandaag is helaas de grondlegger van OSCAR VYENT CV heengegaan. OSCAR HUMBERT VYENT beter bekend als Humbert heeft gestreden tot het bittere eind maar heeft heĺaas de strijd verloren. Humbert was een sieraad voor de Surinaamse gemeenschap en heeft vele harten weten te veroveren met zijn worst bere en Fladder.

Rust in vrede Pa Vyent

[quads id=1]

Geboren in Suriname overleden in Utrecht

Facebook pagina Ons ZuidOost schreef een mooie memoriam over meneer Vyent: Kwakoe worstman Humbert Vyent overleden

Oscar Humber Vyent (beter bekend als Humbert) is vanmiddag na een lang ziekbed in zijn woonplaats Utrecht overleden. Humbert heeft grote bekendheid weten te genieten vanwege zijn ‘wereldbefaamde’ bloedworst, bere en fladder. Een begrip op het Kwakoe Zomerfestival zoals dat tot 2014 bestond.

“Velen zijn in de Bijlmermeer opgegroeid met de worst van Humbert Vyent”, zegt een ingewijde aan onze redactie.

Koken leerde hij van zijn grootvader

Oscar ‘Humbert’ Vyent groeide in Suriname op in district Para en wel op de voormalige Katoenplantage “Onverwacht”. Koken leerde Oscar o.a. van zijn grootvader, die bekend stond om zijn kookkunst. Al vroeg is duidelijk dat Oscar een talent heeft om heerlijke surinaamse gerechten te bereiden.

[quads id=1]

Toen Oscar begin jaren zeventig met zijn gezin naar Nederland kwam, miste hij in het kleurloze Nederland vooral de Surinaamse keuken. Gerechten zoals moksi alesi, Surinaamse bami, roti en pom hadden de Nederlanders nog nooit van gehoord. Zijn favoriete delicatesse Surinaamse bloedworst was zeer moeilijk te verkrijgen.

Zijn passie

Zijn passie voor lekker eten en koken zette hem ertoe zelf te experimenteren met hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten. Zo ontwikkelde Oscar Vyent zijn eigen recept voor bloedworst, waarmee hij al snel naam maakte in de Surinaamse gemeenschap.

[quads id=1]

Worst van Vyent

Overal vond je de worstenkraam van Vyent – op feesten, bij evenementen en steevast op het jaarlijkse Kwakoe Zomerfestival festival in Amsterdam Zuidoost, waar ook andere culturen kennismaakten met het begrip ‘Worst van Vyent’.

Een fantastische man was het. En velen gingen graag met hem op de foto. Bekijk onderstaande foto’s en video’s:

[quads id=1]

Wij van FamilieNieuws wensen all nabestaanden heel veel sterkte met dit verlies. Informatie omtrent de uitvaart wordt nader bekend gemaakt

U kunt hier onder dit bericht op de website of op onze populaire Facebook pagina een bericht achterlaten. U mag dit bericht delen met uw vrienden, familie of andere belanghebbenden via Facebook of Whatsapp! Wilt u ook een overlijdensbericht, felicitatie of ander FamilieNieuwtje plaatsen op onze website en Facebookpagina? Stuur het dan naar info@familienieuws.com of Whatsapp het naar +5978966341 en wij publiceren het GRATIS voor u. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland