Buitenlandse Mariette zou vliegen van Paramaribo naar Amsterdam met 5 kilo coke in haar koffers

vakantie Paramaribo Amsterdam
Misschien heeft hij haar gepakt met liefde? Dat doen loverboys. Ze maken je stapelverliefd en daarna doen ze van alles met je.

[quads id=1]

De buitenlandse Mariette leerde Joel kennen tijdens haar vakantie in Suriname. Ze kregen een liefdes relatie. Toen ze op haar vlucht wilde stappen van Paramaribo naar Amsterdam zat er 5 kilo coke in haar koffer. Ze zegt dat ze er niets mee te maken heeft. Heeft Joel haar erin geluisd? Of wist ze precies waar ze mee bezig was?

[quads id=1]

Van Paramaribo naar Amsterdam

Starnieuws schreef het volgende hierover: Advocaat: Er is sprake van loverboy methode. Advocaat Arjen Ramlakhan heeft op de rechtszitting maandag gepleit voor zijn cliënt Mariette K. die op 9 februari de Wet op Verdovende Middelen heeft overtreden. Vanaf het begin ontkent deze verdachte dat ze iets te maken heeft gehad met het feit. Volgens de advocaat is er sprake van een loverboy methode, waarbij de boosdoener zogenaamd doet overkomen alsof er sprake is van een liefdesrelatie.

[quads id=1]

Zogenaamde liefdes relatie

Het doel is dan dat ‘de verdachte geen argwaan moet hebben en alles vertrouwelijk accepteert. De vrouw heeft tezamen en in vereniging met Joël P. gepoogd 5.020 gram cocaïne vanuit Suriname naar Nederland te vervoeren. Ze zou op het vliegtuig stappen van Paramaribo naar Amsterdam

Officier van justitie Shanta Mahadew voerde op de vorige rechtszitting aan dat het feit wettig en overtuigend bewezen is. Ze eiste een celstraf van twee jaar onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht en een boete van SRD 5.000 of een vervangende hechtenis van vijf maanden. Ramlakhan vindt de strafeis aan de hoge kant.

[quads id=1]

Zieke moeder

De verdachte vertoefde enkele maanden in Suriname. Ze was voor haar zieke moeder afgereisd naar Paramaribo. In die tussentijd leerde ze Joël P. kennen met wie ze een liefdesrelatie begon. De koffers waarin de drugs zaten, kwamen van Joël P.

Ramlakhan benadrukte dat het verhaal van deze verdachte heel anders is. In tegenstelling tot andere verdachten, heeft ze gedetailleerde informatie verschaft over de verstrekker. Ze gaf zijn naam en voornaam, een foto van hem, beschreef zijn tatoeage, de kleur en merk van zijn voertuig en zijn telefoonnummer. De advocaat merkte op dat deze keer de feiten, omstandigheden en de persoon van de verdachte anders zijn.

[quads id=1]

Anders dan anders

Mahadew voerde aan dat zij geen reden ziet om af te wijken van de strafeis. In haar laatste woord zei Mariette K. dat ze het zeer onrechtvaardig vindt, omdat ze onschuldig opgesloten zit. Ze wist niks van de drugs af en heeft steeds de waarheid verklaard. Verder gaf ze te kennen dat haar moeder ernstig ziek is en haar dochter sinds ze opgesloten zit, niet meer naar school is geweest. Zijzelf moet nog een medische ingreep ondergaan. Ze vroeg de kantonrechter om haar gauw naar huis te sturen.

[quads id=1]

De waarheid

De drugs waren verpakt en werden in de twee reiskoffers van haar aangetroffen. De koffers werden aangeboden bij het inchecken te Zanderij. Bij het scannen werden onregelmatigheden geconstateerd. Toen de koffers geopend werden, trof het BID-team in totaal achttien pakken met een poederachtige substantie aan in beide koffers. Op 15 juli zal de kantonrechter vonnis vellen in deze zaak.

Eerdere berichten:

1 Franse, 1 Surinaamse en 2 dames uit Nederland met drugs in hun reiskoffer gepakt te Zanderij Suriname

Bron:

http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/52993

Geschreven door Wanita Ramnath
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland