72-jarige Ina Koolhaas Revers is wereldkampioen powerliften – Suriname trots (video’s)

Suroiname Nederland wereldkampioen
Suriname is weer trots want dit is geweldig nieuws. De Nederlandse 72-jarige Ina Koolhaas Revers met roots uit Suriname is wereldkampioen geworden bij powerliften.
[quads id=1]
Jawel. Surinaamse vrouwen zijn powerfull. Maakt niet uit hoe oud ze zijn. Ja toch? Bekijk het bericht voor meer informatie. kijk ook naar de supergave video’s inclusief een interview met Roy Ristie.
Roots uit Suriname

Lnda Nieuws schreef het volgende: De 72-jarige Ina Koolhaas Revers uit Suriname is opnieuw wereldkampioen geworden bij powerliften voor vrouwen boven de zeventig. Ina verbrak haar eigen wereldrecord door maar liefst 133,5 kilo te liften.
Dat deed ze gisteren tijdens het IPF World Classic Championship in Zweden.

[quads id=1]

TALENT VOOR POWERLIFTEN

Ina werkte als docent maatschappelijk werk aan de Hogeschool van Amsterdam. Na haar pensioen ging ze fanatiek de sportschool in. Daar kwam ze in contact met personal trainer en oud-basketbalkampioen Jinga Gosschalk. Zij zag dat Ina talent had voor powerlifting en begon haar te trainen.

POWERLIFTEN

Tijdens het WK powerliften moest Ina drie onderdelen uitvoeren. Een back squat (daarbij ga je door je knieën met een stang met gewichten op je schouders), een bench press (liggend op een bankje til je de halter uit een rek en breng je deze naar je borst en om vervolgens weer omhoog te duwen) en een deadlift (je tilt een halter vanaf de grond omhoog). Je mag iedere oefening drie keer doen en de beste poging telt.

[quads id=1]

‘IJZEREN DISCIPLINE’

Volgens personal trainer Gosschalk heeft Ina ijzeren discipline. “Ina heeft een positieve mentaliteit, wilskracht én doorzettingsvermogen. Dat brengt haar zo ver”, vertelde ze in de talkshow Laat op één. Daardoor is het Ina nu gelukt om voor de tweede keer wereldkampioen te worden.

VERLIES VAN HAAR ZOON
Ina heeft het niet gemakkelijk gehad in haar leven. Haar zoon Blaise kreeg drie keer kanker en is in 2008 overleden. Al eerder verloor Ina haar man. “Toen Blaise ziek werd ben ik gaan joggen. En toen hij elf jaar geleden overleed dacht ik: ik moet iets gaan doen. Zo ben ik de sportschool in gegaan en ben ik aan Jinga gekomen. Dat is het beste dat me overkomen is de laatste jaren”, vertelt Ina in het programma Ouwe Jongens.

[quads id=1]

VIJF KEER PER WEEK TRAINEN

Nu traint Ina vijf keer per week. Daarnaast moet ze op haar voeding letten en slikt ze extra supplementen. Haar bijzondere prestaties zijn niet onopgemerkt gebleven. Het UMC Maastricht onderzoekt nu hoe het kan dat Ina op haar leeftijd nog zo fit is. “Ze is fitter dan veel achttienjarige mannen“, stellen de onderzoekers.

[quads id=1]

DOEL: 140 KILO

Ina is voorlopig nog lang niet klaar met sporten en powerliften. Ze is van plan om volgend jaar weer mee te doen aan het wereldkampioenschap. Dan legt ze de lat nóg hoger voor zichzelf: het doel is om volgend jaar 140 kilo te liften.

Bekijk hier verschillende video’s van haar:

BRASA Talk Roy Ristie in gesprek met Supergranny INA

Eerdere berichten:

Video – De in Suriname geboren 71-jarige powerwoman Ina Koolhaas Revers

Bron:

https://www.linda.nl/nieuws/ina-koolhaas-wereldkampioen-powerliften/

Geschreven door LOTTE KUIPERS
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland