Op vakantie vanuit Paramaribo naar Miami? Let op – Visum aanvraag voor Amerika is aangepast (video)

Amerika visum
Lekker op vakantie van Paramaribo naar Miami? Of ergens anders in Amerika? Dan moet je op sociale media echt op je woorden gaan letten. Een visum aanvragen wordt namelijk moeilijker. Ze willen nu echt alles van je weten.

[quads id=1]

E-mailadressen, telefoonnummers. Ze gaan zelfs zo ver: Je moet al jouw social media accounts doorgeven. Bekijk het bericht voor meer informatie en geef het door aan belanghebbenden. Misschien kun je alvast je FB een beetje ‘opschonen’.
Visum voor Amerika

[quads id=1]

HLN.be schreef het volgende hierover: Wie visum aanvraagt in VS, zal info over zijn sociale media moeten aangeven. Wie een visum voor de VS wil aanvragen, zal binnenkort ook naar zijn of haar sociale media-accounts, telefoonnummers en e-mailadressen gevraagd worden. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigd.

[quads id=1]

Facebook adres doorgeven

“Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft zijn aanvraagformulieren voor migranten en niet-migrantenvisa aangepast, om van de meeste aanvragers bijkomende informatie te verkrijgen, zoals social media-identificatie”, klinkt het. De maatregelen werden al in 2017 aangekondigd.

Extra informatie

De extra informatie moet ertoe bijdragen de aanvrager te identificeren. Daarmee moet nog beter gegarandeerd worden dat legitieme reizigers het land binnen kunnen en de nationale veiligheid gevrijwaard wordt.

[quads id=1]

Alle visum aanvragen

Tot dusver moesten enkel aanvragers die in door terreurorganisaties gecontroleerde landen verbleven hun accounts op sociale media en e-mailaccounts aangeven. Nu zal dat gelden voor alle 15 miljoen mensen die jaarlijks een visum aanvragen.

Bekijk hier wat video’s erover:

Bron:
https://www.hln.be/nieuws/buitenland/wie-visum-aanvraagt-in-vs-zal-info-over-zijn-sociale-media-moeten-aangeven~a5d29192/

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland