Leerkracht van school in Suriname verdacht van zware mishandeling – kindje raakt vingertop kwijt

school mishandeling
Zware mishandeling op school in Suriname? Een vinger tussen de deur. Dat komt natuurlijk heel vaak voor bij kindjes. Maar in dit geval komt het door een leerkracht.
Tenminste, dat vindt de ouder van dit kindje. De vinger van het kindje is zodanig verbrijzeld dat het geamputeerd moest worden. Bekijk het bericht voor meer informatie. Is dit een ongelukje of is het zware mishandeling?

Dagblad Suriname schreef het volgende: Vingerkootje leerlinge geamputeerd door duw leerkracht in Suriname. De politie van Rijsdijk in Suriname heeft vrijdag een aangifte opgenomen van een ouder wiens kind op school een ernstige verwonding heeft opgelopen.

Het is niet bekend wat zich precies heeft afgespeeld op de school. De onderwijzeres heeft op een bepaald moment het kind geduwd, met als gevolg dat de ringvinger van de scholier in de deurspleet terechtkwam.

Vinger tussen de deur

De deur ging keihard dicht, met als gevolg dat het vingerkootje verbrijzeld raakte. De leerling werd gebracht naar de RGD-poli te Lelydorp, alwaar het vingerkootje werd geamputeerd.