2500 kilo cocaïne uit Suriname onderschept in Europa (video’s)

drugs Suriname
Heftige video’s. Wederom een enorme drugsvangst. En wederom drugs afkomstig uit Suriname. Er is nu weer 2500 kilo coke uit Suriname onderschept in Portugal dat zegt Starnieuws Suriname.

[quads id=1]

Bekijk onderstaand bericht voor meer informatie. En kijk ook naar de video’s van de heftige operatie op zee. Zoveel drugs!!?? Gaat dit echt nooit meer stoppen?

Starnieuws schrijft het volgende hierover: 2.500 kg coke uit Suriname onderschept in Azoren. In dit schip, Gure Leire, is vorige week 2.500 kilo cocaïne uit Suriname onderschept nabij de Azoren.

[quads id=1]

Een vissersboot met daarin 2.500 kg cocaïne is op 27 mei onderschept ten noorden van de archipel van de Azoren. Aan boord waren zeven bemanningsleden, Galiciërs en Basken.

drugs Suriname

[quads id=1]

De drugs was afkomstig uit Suriname. Het schip ‘Gure Leire’ was op weg naar de kust van Galicië, Spanje. Vorige week werd ook 12 kilo cocaïne uit Suriname in Jamaica in beslag genomen.

De lading drugs op de visboot was verpakt in 84 balen en is in het ruim van het vaartuig gevonden. Volgens de Spaanse douane had de drugs als bestemming de Spaanse kust, waarschijnlijk via het Baskenland. De lading zou gecamoufleerd als vis op het vasteland worden gebracht.

De operatie werd gecoördineerd door de Spaanse Customs Surveillance en de Nationale autoriteiten. Het was de douanepatrouilleboot Fullmar die het schip enterde, waarna douaneambtenaren aan boord van het vaartuig gingen. Ze werden bijgestaan door internationale organisaties die strijden tegen grensoverschrijdende criminaliteit.

[quads id=1]

Alle bemanningsleden zijn gearresteerd, terwijl het schip is gesleept naar de haven van Vigo. Het schip met cocaïne is geregistreerd in de haven van Ondarroa. De autoriteiten vermoeden dat het de bedoeling was om de drugs daar uit te laden. Eén van de bemanningsleden is de Galiciër van het Baskenland, Jose Luis Ouviña.

De bemanning van het schip ondervond zes jaar geleden een merkwaardig incident toen één van de bootsmannen door een haai werd aangevallen tijdens het vissen in de wateren van de Golf van Biskaje, meldt de krant El Diario Vasco. (De Golf van Biskaje is een baai tussen in het zuidwesten van Europa in de Atlantische Oceaan tussen het zuidwesten van Frankrijk en het noordwesten van Spanje.) Op het moment van het ongeval was het schip bezig haaien te vangen in de Golf van Biskaje. Eén van de gevangen haaien zou één van de bemanningseden hebben aangevallen. De man raakte gewond.

[quads id=1]

Uit het voorlopig onderzoek blijkt dat dezelfde aanpak is gehanteerd bij het vervoeren van de drugs. In de afgelopen operaties werd de drugs uit Amerika met kleine boten vervoerd naar het groter schip, dat aan het vissen was. Vervolgens werd de drugs met het groter schip naar de kust van Galicië en het noorden van Portugal vervoerd. Het vissen van het schip moest het transport van drugs camoufleren, maar de douane verstoorde de plannen van de bemanning.

De operatie die nu plaatsvindt in de Atlantische Oceaan is de vijfde in vijf maanden. Tien dagen geleden werd een andere boot op 1.230 kilometer afstand van de Canarische eilanden onderschept met 1.500 kg cocaïne. Het schip was vanuit Brazilië vertrokken en naderde de Europese kusten om de lading over te zetten op een ander schip dat het zou vervoeren naar een haven in de Golf van Biskaje. Vermoed wordt dat de uiteindelijke bestemming van de drugs Centraal-Europa was.

[quads id=1]

Eerder werd ook 340 kg cocaïne onderschept in de haven van Leixoes in Porto. De lading zou over de weg worden getransporteerd naar een fruitbedrijf in Ourense. De Galicische politie onderschepte ook een lading cocapasta die via de haven van Marin over de weg naar een laboratorium in Valencia zou worden gebracht om de pasta te verwerken en om te zetten in cocainehydrochloride.

Op 8 mei stuitten de onderzoeksambtenaren op de spil van de drugshandel in Galicië, de drugshandelaar Juan Carlos Fernandez Cores of Parido. Bij hem zijn eigendommen met een waarde van drie miljoen euro geconfisqueerd.

Bekijk hier de videos:

Bron:

http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/52985

Bron: Starnieuws
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland