Vanaf morgen meer bussen van Paramaribo naar Nickerie

NVB bus Suriname
Vanaf morgen, maandag 3 juni, zullen er meer bussen worden ingezet op het traject Paramaribo – Nickerie

[quads id=1]

Deze bus zal ook op zondag rijden. Bekijk het bericht voor meer informatie en deel het met belanghebbenden. Waar zouden nog meer extra bussen moeten komen?

[quads id=1]

Bus tussen Paramaribo en Nickerie

NVB breidt traject Paramaribo-Nickerie uit. SRD 12,50 per rit. Per 3 juni 2019 breidt het Nationaal Vervoerbedrijf (NVB) het traject Paramaribo-Nickerie uit. Dit bevestigt Guno Robertson, directeur van NVB, tegenover Dagblad Suriname. Jarenlang is dit traject in stand gehouden door 2 bussen, van maandag tot en met zaterdag met als vertrektijd 06:00 uur en 13:00 uur, zowel vanuit Nickerie als Paramaribo.

[quads id=1]

Vanaf 3 juni

Vanaf 3 juni wordt er een derde bus toegevoegd, die passagiers ook op de zondag zal vervoeren omstreeks 08:00 uur (vanuit Nickerie) en 13:00 uur (vanuit Paramaribo). De uitbreiding van dit traject heeft eveneens betrekking op een nieuwe vertrektijd in de midweek omstreeks 10:00 uur (vanuit Nickerie) en 15:00 uur (vanuit Paramaribo). Dit, tegen een tarief van SRD 12,50.

[quads id=1]

Een pilot

“De passagiers hebben behoefte aan een extra bus. Daarom gaan we een pilot starten. We gaan gedurende 3 maanden kijken hoeveel mensen er vervoerd worden in die extra rit. Als het niet is wat het wezen moet, dan wordt het teruggedraaid”, verduidelijkt Robertson. Het is niet de bedoeling dat op deze lange route de bus terugkeert met slechts enkele mensen. Volgens Robertson is dit tot nog toe sporadisch voorgekomen.

[quads id=1]

Niet voldoende middelen

“Bij al die reguliere diensten op dit traject tussen Paramaribo en Nickerie hebben de NVB-bussen wel een goede bezetting: 25 tot 30 personen.” Robertson is er voorstander van om nieuwe NVB-trajecten in het leven te roepen, echter zijn er daarvoor niet voldoende middelen aanwezig. “We hebben een aantal nieuwe trajecten in kaart gebracht, maar als je niet over de middelen beschikt, kan je niet tot uitvoering overgaan. We weten dat de vraag groot is, want de PLO-bussen rijden niet volgens een schema, de NVB-bussen wel”, aldus Robertson.


Natuurlijk kun je je ook thuis laten ophalen door Fany’s.  Ze rijden 4 keer per dag van Paramaribo naar Nieuw Nickerie en terug. Je wordt thuis opgehaald en naar de plaats van bestemming gebracht. P.s. Ze vervoeren naast personen ook pakketten. Goed om te weten als je een keertje dringend iets in Nickerie moet leveren. Bel of app voor meer informatie naar +5978888900

Eerdere berichten:

Lekker op vakantie in eigen land? Laat je makkelijk van Paramaribo naar Nickerie rijden en verblijf in hotel of luxe villa (foto’s en video’s)

Bron:

http://www.dbsuriname.com/dbsuriname/index.php/nvb-breidt-traject-paramaribo-nickerie-uit/

KSR
Bron: Voor extra informatie hierover en overig nieuws, koop DBS krant
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland