Theater Thalia Paramaribo doet aangifte bij politie Suriname wegens mogelijke diefstal – medewerkers op non actief (video’s)

Thalia Paramaribo
Theater Thalia in Paramaribo was een tijdje gesloten. Het dak moest namelijk gerepareerd worden. VANDAAG gaan de deuren weer open! Dit dankzij vele donateurs!

[quads id=1]

Dit feestelijk feit wordt overschaduwd door een domper: De financiële administratie blijkt niet te kloppen. Diefstal? Een aantal personeelsleden zijn op non actief gezet en er is aangifte gedaan bij de politie. Heel erg hoor. In het ene potje wordt geld gedoneerd en uit het andere potje mogelijk gestolen. Dat schiet toch niet op? Bekijk het bericht voor mee informatie.

[quads id=1]

Thalia Paramaribo

PERSONEEL THALIA OP NON-ACTIEF NA FINANCIËLE MALVERSATIES. Het toneelgenootschap in Paramaribo wordt momenteel geplaagd door onvolkomenheden die zijn ontdekt in de financiële administratie.

Enkele medewerkers van Theater Thalia Paramaribo zijn op non-actief gezet vanwege onvolkomenheden die zijn ontdekt in de financiële administratie. Er is ook aangifte gedaan bij de politie en het onderzoek is nog gaande. De financiële onvolkomenheden hebben betrekking op de periode vóór de sluiting van het theater.

Aangifte bij de politie

[quads id=1]

Dit schrijft het bestuur van het toneelgenootschap uit Paramaribo zaterdag in een persbericht.

Theater Thalia opent vandaag (zaterdag) wederom haar deuren voor het publiek. De financiële perikelen leggen een domper op de feestelijke opening.

Opening 1 juni

Het bestuur onder leiding van Ivan Tai-Apin geeft aan dat de onvolkomenheden geen betrekking hebben op de Save Thalia fundraisingscampagne. De medewerkers die op non-actief zijn gesteld hadden geen toegang tot de ontvangen donaties.

[quads id=1]

Niet gestolen uit de donaties

De Save Thalia fundraisingscampagne is opgezet in augustus 2018 toen werd ontdekt dat de draagconstructie van het dak gerenoveerd moest worden, uit voorzorg is het theater toen gesloten. Het bedrijfsleven en de Surinaamse gemeenschap in binnen- en buitenland hebben enthousiast gereageerd op de fundraisingscampagne.

Dankzij donaties

Hiermee is niet alleen de draagconstructie, maar ook de verouderde elektrotechnische installatie aangepakt.

[quads id=1]

Op 16 februari 2019 heeft Thalia een benefietspektakel gehouden in NIS voor de renovatie van de dakconstructie en de revisie van de elektrotechnische installatie. Ook NAKS en Clifton Braam waren van de partij! Thank you! Op 1 juni zal Thalia haar deuren weer openen voor het publiek! Bekijk de video’s hieronder:


Eerdere berichten:

https://www.familienieuws.com/2018/11/22/video-er-is-euro-100-000-nodig-om-theater-thalia-op-te-knappen-paramaribo/

Bron:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/06/01/personeel-thalia-op-non-actief-na-financi%C3%ABle-malversaties/

Bron: Voor extra informatie hierover en overig nieuws, koop DWT krant
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland