Meride Uitvaartverzorging

Meride Uitvaartverzorging - Bedrijvengids FamilieNieuws

Meride is een eigentijds bedrijf. Met toegewijde vakmensen zorgen wij tot in de details voor alle aspecten van de uitvaart. Waar het bij ons om draait, is inzet, ervaring, zorg, betrokkenheid, vakmanschap en bovenal de kunst om u zowel adequaat als met gevoel bij te staan. Ons kantoor staat in Naarden en onze uitvaartverzorgers wonen verspreid door heel Nederland. Meride is een onafhankelijke speler. Wij bezitten geen verzekeringsbedrijf, crematoria of uitvaartcentra. Wij gaan daar waar het voor u het beste is. Voor vragen of het direct regelen van een uitvaart kunt u altijd bellen met 085 – 048 3170.

Multiculturele uitvaart

Bij overlijden en uitvaart spelen cultuur en traditie een grote rol. Om nabestaanden zo goed mogelijk bij te staan, is kennis van de cultuur en gebruiken heel belangrijk.
De uitvaartverzorgers van Meride kennen de gebruiken en tradities van de verschillende bevolkingsgroepen die Nederland rijk is. De wensen, rituelen en gewoontes van onze klanten staan voor Meride altijd centraal. Meride regelt, zorgt en begeleidt met kennis en begrip de uitvaart die u wenst.

Afro Surinaamse uitvaart

Zoals er bij een westerse uitvaart een heel scala van tradities, gewoonten en mogelijkheden bestaat, zo is dat ook bij de Afro-Surinaamse uitvaart het geval. Meride Uitvaartverzorging is zich dat terdege bewust. Een groot verschil tussen beide culturen is dat westerse gewoonten over het algemeen zeer ingetogen zijn en Surinaamse tradities juist uitbundig en intens worden doorleefd.
Algemeen kenmerkend voor een Surinaamse uitvaart is dat het overlijden niet als eindpunt wordt ervaren, maar als overgang van de ziel naar een andere, eeuwige vorm van leven. En dat deze overgang door traditionele rituelen zo goed mogelijk begeleid moet worden.

Hindoestaanse uitvaart

Zoals voor de meeste geloofsrichtingen geldt, bestaat ook het Hindoeïsme uit meerdere religieuze stromingen. Een samenbindende factor, de basis, is het geloof in reïncarnatie. Dit geloof ligt ten grondslag aan de keuze voor crematie en niet voor begraven. Immers, cremeren is de snelste manier om het lichaam bij de bron te laten terugkeren. Binnen de ene stroming dient de crematie zo snel mogelijk plaats te vinden, bij de andere stroming kan de crematie juist uitgesteld worden, zodat men bijvoorbeeld kan wachten tot eventuele familieleden uit Suriname overgekomen zijn.