Politie schiet rover neer te Paramaribo nadat hij 37-jarige vrouw heeft beroofd

politie Suriname
Hierbij het officiële politie bericht omtrent een schietpartij in Paramaribo. De politie was genoodzaakt vuurwapengeweld te gebruiken.

[quads id=1]

De 23-jarige Ruiz werd geraakt. Hij en zijn kompaan Savero hadden kort daarvoor een vrouw beroofd. De gewapende rover stapte bij haar in de auto en onder bedreiging moest ze ergens naartoe rijden. De vrouw raakte licht gewond. Bekijk het uitgebreide bericht om te lezen wat er precies is gebeurd.

[quads id=1]

Politie Paramaribo

De politie schreef het volgende: Twee rovers aangehouden en opgesloten. De recherche van Regio Midden Paramaribo heeft op dinsdag 28 mei de 25-jarige Savero F. en de 23-jarige Ruiz H. na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld ter zake diefstal door middel van geweldpleging.

Dit duo heeft op dinsdagmiddag 28 mei een 37-jarige vrouw vanaf een handelszaak in de Coesewijnestraat te Paramaribo achtervolgt tot voor een winkel langs de Indira Gandhiweg. Dit deden zij enkel en alleen om de vrouw te beroven.

[quads id=1]

Voor een winkel

Op die bewuste dinsdagmiddag deed de vrouw inkopen in een handelszaak in de Coesewijnestraat. Bij die gelegenheid had zij een groot geldbedrag in Surinaamse dollar in haar portemonnee. Vanuit de handelszaak stapte zij in een personenauto om haar weg te vervolgen. Een man was de bestuurder van de auto. Waarschijnlijk hadden de criminelen door dat de vrouw veel geld bij zich had vandaar dat zij de personenauto achterna reden op hun bromfiets.

Ook ingestapt

Op een gegeven moment stopte de auto voor een winkel langs de Indira Gandhiweg waarna de vrouw uitstapte ten einde iets in de winkel te kopen. Op het moment dat zij weer plaats nam in de auto stapte de crimineel Ruiz ook in het voertuig en onder bedreiging met een mes dirigeerde hij de chauffeur om de auto de Bergenshoopweg te Paramaribo in te rijden.

Daarbij reed zijn kompaan Savero op de bromfiets achter de auto. De Bergenshoopweg is een zijstraat van de Indira Gandhiweg. In de Bergenshoopweg nam Ruiz de tas van de vrouw met geweld van haar weg. Tijdens die criminele handeling liep de vrouw een snijverwonding op aan een van haar vingers. In de tas was onder andere de portemonnee met geld.

[quads id=1]

Ze raakte licht gewond

Na zijn daad stapte Ruiz uit de auto om plaats te nemen op de bromfiets achter Savero. Voor hun pech reed op dat moment een pro wagen met surveillerende politieambtenaren van het bureau lelydorp de weg in. Bij het zien van de politie reden de criminelen met hoge snelheid op de bromfiets weg.

politie Suriname
Foto van Finsy Erahzo

De politie zette gelijk de achtervolging in en het gelukte hun om de bromfiets klem te rijden. Ruiz sprong van de bromfiets af en vluchtte een weiland in met de tas in zijn bezit. Terwijl een politieambtenaar hem achterna ging werd Savero door de andere collega’s aangehouden.

Beide aangehouden

Samen met de collega’s van recherche Regio Midden opende de politie van lelydorp een klopjacht op Ruiz. Het gelukte de politie om Ruiz in de Sumatraweg aan te houden waarbij het gebruik van vuurwapengeweld noodzakelijk was. Ruiz kon namelijk pas worden aangehouden nadat de politie hem in zijn been schoot. De gestolen tas met inhoud is daarbij terug gevonden en naderhand afgegeven aan de rechtmatige eigenaar.

[quads id=1]

Vuurwapen geweld

Na medische behandeling is Ruiz overgebracht naar het politie bureau, alwaar hij en zijn kompaan Savero zijn voorgeleid. Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn deze twee rovers in verzekering gesteld. De bromfiets is hangende het onderzoek in beslag genomen.

https://www.politie.sr/twee-rovers-aangehouden-en-opgesloten/

Bron: KPS
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland