“Die SRD 830.000 moet u gaan zoeken bij Lecton en Sardjoe” diefstal Centrale Markt Paramaribo Suriname

markt Paramaribo
Er is SRD 860.000 SRD gestolen van de Centrale Markt te Paramaribo. 4 dames zijn verdacht van diefstal.

[quads id=1]

Ruby, Bianca, Angela en Erna stellen dat zij niet meer dan SRD 30.000 achterover hebben gedrukt. En de rest dan? Zullen Lecton en Sardjoe inderdaad weten waar de rest van het geld is? Bekijk het bericht voor meer informatie. Hoe is het mogelijk dat er bijna SRD 1 miljoen van de markt gejat is? Misschien zijn er nog meer dieven daar?

[quads id=1]

Markt Paramaribo

Dagblad Suriname schreef het volgende: Personeelsleden hebben niet meer dan SRD 30.000 gestolen bij Centrale Markt te Paramaribo. ‘Het verschil van SRD 860.000 moet u gaan zoeken bij Lecton en Sardjoe’

Ruby A., Bianca H., Angela A. en Erna A. stellen dat zij niet meer dan SRD 30.000 aan standgelden van de Centrale Markt Paramaribo achterover hebben gedrukt. Zij vinden dat de rest van de verdwenen SRD 860.000 verantwoord moet worden door marktmeester John Lecton en Anoushka Sardjoe , lid van het multidisciplinair team.

Verschil van 830.000

“Het verschil van SRD 860.000 moet u gaan zoeken bij Lecton en Sardjoe”, zei Ruby gisteren op vragen van kantonrechter Duncan Nanhoe.

[quads id=1]

De magistraat merkte op dat het hem is opgevallen dat alle vier verdachten in een koor hetzelfde bedrag consistent hebben opgenoemd. Het gevoel bekruipt hem daarom dat alle verdachten alles onderling goed hebben afgestemd. Op de zitting gisteren is ook de ex-marktcoördinator gehoord. Hij verklaarde sterk het vermoeden te hebben dat het vooronderzoek niet op de juiste manier is geschied.

Niet op de juiste manier

Sardjoe aan de andere kant stelde dat deze ex-marktcoördinator, die nu ‘vanwege gewijzigde beleidsinzichten’ is overgeplaatst, vanwege een persoonlijk probleem met de 3 overige medewerkers deze vier vrouwen ondersteunt. Alle 4 verdachten vermoeden dat deze 3 medewerkers van de afdeling meer over de diefstal weten en vinden dat de marktleiding hun in bescherming neemt.

[quads id=1]

Valsheid in geschrifte

Bedragen verschilden op originele betalingsbewijzen. De valsheid in geschrifte en verduistering hebben plaatsgevonden tussen mei 2017 en september 2018. De markt heeft in totaal een bestand van ongeveer 2.000 marktventers, waardoor per week ongeveer een bedrag van SRD 40.000 tot SRD 50.000 in kas binnenkwam. Op weekbasis rekent de Centrale Markt  Paramaribo naast standgelden ook op inkomsten vanuit de parkeerplaats, een ijsfabriek, poortentree en de toilettengroep.

[quads id=1]

4 vrouwen

De 4 vrouwen waren alleen belast met de inkomsten van de standgelden. De marktleiding rook dat er iets mis was en vroeg de originele kwitanties die de marktventers als kwijting hadden ontvangen op om die te verifiëren met bedragen en kwitanties die ingeboekt waren van de financiële afdeling. Toen kwam aan het licht dat de nu 4 terecht staande personeelsleden over een lange periode kwitanties hebben uitgeschreven, waarvan de bedragen op de originele betalingsbewijzen verschilden.

[quads id=1]

25 juni

Zo bleek dat de standhouders hogere bedragen hadden betaald, maar dat veel lagere bedragen werden ingeboekt. Daarnaast bestaat het vermoeden dat ook boetegelden zouden zijn achtergehouden. Op 25 juni komt een strafvoorstel.

Gerelateerde berichten:

Anoniem – Het spookt op de markt! Verzinsel of is het echt zo? (spook-verhaal)

Video – Broer kapt bloedeigen zus op de Centrale Markt te Paramaribo

http://www.dbsuriname.com/dbsuriname/index.php/personeelsleden-hebben-niet-meer-dan-srd-30-000-gestolen-bij-centrale-markt/

FR
Bron: Voor extra informatie hierover en overig nieuws, koop DBS krant
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland