Lekker op vakantie in eigen land? Laat je makkelijk van Paramaribo naar Nickerie rijden en verblijf in hotel of luxe villa (foto’s en video’s)

school Paramaribo
Vliegen naar Amsterdam, Miami of ergens anders vanuit Paramaribo. Dat is niet voor iedereen weggelegd. De 1 kan het niet betalen. Zeker niet als je met het hele gezin weg wilt. En de ander wil helemaal niet naar het buitenland. En dat hoeft ook niet.
Er zijn genoeg leuke plaatsen om lekker op vakantie te gaan in Suriname. Bijvoorbeeld Nickerie. Waar moet je verblijven, wat valt er te doen en hoe kom je daar eigenlijk? Bekijk het bericht voor meer informatie. We hebben namelijk een aantal tips voor jullie verzameld. Kijk ook naar de video’s van Nickerie bezoekers en laat je inspireren. Deel het met anderen want een vakantie in Nickerie is echt wel cool. Ben jij ook al een keertje geweest? Of woon jij daar? Wat voor tips heb jij?

Het is ongeveer 3 en een half uur rijden van Paramaribo naar Nieuw-Nickerie. Het ligt helemaal in het uiterste noordwesten van Suriname. Qua inwonersaantal de tweede stad van het land. De stad, die meer aandoet als een groot dorp, ligt tussen de rijstvelden in het district Nickerie, waar het tevens de hoofdstad van is.

Op vakantie naar Nieuw Nickerie

Nieuw Nickerie is een leuk familie uitje. Veel mensen uit Paramaribo hebben mensen in Nickerie. Wat kun je daar doen? Lekker eten. Wandelen en spulletjes kopen op de markt. Als je geluk hebt vindt je daar de lekkerste manja’s uit Suriname. Bekijk ook de zonsondergang vanaf de Zeedijk. Of drink een cocktailtje in 1 van de hotels daar. Midden door Nieuw-Nickerie loopt een zoetwaterkanaal dat het westen en oosten van de stad van elkaar scheidt. Waterlelies vullen vrijwel de hele lengte van het kanaal dat aan beide kanten versierd wordt door palmbomen. Oom prachtig stukje om te wandelen.

Waar moet je slapen? Veel mensen uit Paramaribo logeren bij familie in Nickerie. Maar als je echt even het vakantie gevoel wilt dan is het fijn om een hotel te pakken of leuk appartement. Uiteraard zijn er meerdere hotels en appartementen te vinden in Nickerie.

Residence Inn

Het bekende Residence Inn Nickerie is altijd wel een goede optie. Midden in de stad en een perfecte plek om af te spreken met anderen. Het hotel heeft een bar en een restraurant. Tevens hebben ze roomservice, ontbijtservice en gratis WiFi. Altijd handig. Dit hotel is te boeken via Booking.com

Maar misschien kun je beter  een huisje huren als je met een grote groep bent. Villa Nickerie Cherise. Is een leuke moderne optie. Waar je met wel 6 personen in kunt voor een redelijke prijs. Je kunt er heerlijk vertoeven in een luxe villa en genieten van de Surinaamse cultuur en natuur? Wil je zelf koken? De villa is voorzien van alle gemakken. Je kunt ook gewoon lekker uitrusten en ontspannen in één van de hangmatten. Dan ervaar je het ultieme vakantie gevoel! De villa is te boeken via Airbnb.nl

Natuurlijk kun je er zelf naartoe rijden. Maar waarom moeilijk doen? Laat de vakantie beginnen in Paramaribo. Sit back, relax en laat je rijden door  Fany’s garage. Ze rijden 4 keer per dag van Paramaribo naar Nieuw Nickerie en terug. Je wordt thuis opgehaald en naar de plaats van bestemming gebracht. P.s. Ze vervoeren naast personen ook pakketten. Goed om te weten als je een keertje dringend iets in Nickerie moet leveren. Bel of app voor meer informatie naar +5978888900

Bekijk hieronder een paar leuke video’s van vloggers in Nickerie. Laat je inspireren. Deel het met anderen wellicht kunnen jullie samen een heerlijk weekendje naar Nieuw Nickerie plannen.

Schoonheid Volgens Clau was ook in Nickerie:

Ook Xiantza Soidjojo vertelt ons over haar trip to Nickerie !

En Iraishanafisaa was er ook vorige maand. Kijk en geniet van haar leuke vlog.