DNA betreurt de 3 gewapenden overvallen op scholen in Paramaribo in 1 week

school Paramaribo
Het vreselijke bericht dat 3 scholen in Paramaribo binnen 1 week door gewapende criminelen zijn overvallen kwam ook aan bij de leden van DNA in Suriname.

[quads id=1]

Ze betreuren de gebeurtenissen ten zeerste. Bekijk het bericht om te lezen wat ze erover zeggen. Dit is het juiste moment om na te gaan denken over de veiligheid van onze kinderen op school. Er gaan dingen moeten veranderen want dit mag echt niet nog een keer gebeuren. Betere beveiliging, bewakers op scholen. Scholen allemaal op slot? Moeten de leerkrachten wapens dragen? Allemaal adviezen uit de samenleving. Wat voor advies hebben jullie voor hen?

[quads id=1]

School Paramaribo

DNA veroordeelt roofovervallen op scholen. De Nationale Assemblee (DNA) heeft de recente roofovervallen op enkele scholen in Paramaribo veroordeeld.

[quads id=1]

Melvin Bouva

NDP-fractieleider Amzad Abdoel zei in het parlement niet te hopen dat er een panieksituatie ontstaat. Aan de minister van Justitie en Politie heeft het lid gevraagd om de surveillances rond de scholen op te voeren, alles goed in de gaten te houden en de veiligheid van de leerlingen en leerkrachten te waarborgen.

[quads id=1]

school Paramaribo

Vicevoorzitter Melvin Bouva is blij dat de zaak is aangekaart. In een periode van een week zijn de St. Ceciliaschool, VOJ Hockey en HPG Latour het doelwit geweest van roofovervallen. Bouva betreurt het dat onderwijsinstellingen ook het prooi van een vermoedelijk criminele bende zijn geworden.

[quads id=1]

Betere beveiliging

Met uitzondering van de verhoogde surveillances moeten ook de inlichtingen geïntensiveerd worden vroeg de vicevoorzitter van het parlement aan justitieminister Suart Getrouw. Hij deed ook een beroep op de samenleving om alle informatie die kan leiden tot oplossing van deze overvallen, aan de politie door te geven.

http://www.deboodschap.today/dna-veroordeelt-roofovervallen-op-scholen/?fbclid=IwAR0AQW8GNhyDJHPjuMqUOtScffVnKt13vYapdf-2N2wnZ_31C7CKg1gzuaM

Bron DeBoodschap
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland