Vlieg je morgen toevallig met KLM van Schiphol Amsterdam naar Paramaribo? Stel je vakantie uit als het kan (video’s)

KLM vliegtuig vakantie ParamariboAmsterdam
KLM adviseert reizigers die morgen op vakantie gaan, of moeten vliegen, om hun reis uit te stellen. Niet alleen als je vliegt naar Paramaribo maar het gaat om meerdere vluchten van de KLM.

[quads id=1]

Morgen is er namelijk een landelijk staking van het openbaar vervoer in Nederland en de luchtvaartmaatschappij verwacht een enorme chaos. KLM helpt klanten die willen omboeken; dat kan kosteloos. Bekijk het bericht voor meer informatie en kijk ook naar de video’s erover. Deel het met iedereen zodat ze er rekening mee kunnen houden. Misschien is het een goed idee om thuis te blijven (werken) als je afhankelijk bent van het openbaar vervoer.

[quads id=1]

KLM naar Paramaribo

KLM adviseert: stel reis uit als het kan. KLM adviseert mensen die dinsdag met het vliegtuig wilden reizen, als het kan, hun reis uit te stellen of aan te passen. Ook vraagt de vliegmaatschappij reizigers slechts naar Schiphol te komen als dit strikt noodzakelijk is.

KLM-topman Pieter Elbers zei eerder op de dag al flinke overlast te verwachten door de ov-staking voor mensen die vliegen vanaf of naar Schiphol. „De treinen die van de rechter moeten rijden, zijn niet voldoende voor alle reizigers.”

Flinke overlast

Hij verwacht ook „flinke impact” voor KLM-personeel dat op de luchthaven aan de slag moet. KLM helpt klanten die willen omboeken; dat kan kosteloos.

[quads id=1]

Advies Schiphol: kom niet als niet nodig. Mensen die dinsdag niet strikt noodzakelijk op de luchthaven Schiphol moeten zijn, moeten ook niet komen. Ook Amsterdam adviseert mensen hun komst uit te stellen, in verband met de aangekondigde staking in het openbaar vervoer.

Ondanks de uitspraak van de rechter dat er treinen moeten rijden van Amsterdam Centraal naar Schiphol en omgekeerd, wordt toch grote drukte verwacht in de omgeving van de luchthaven. „Er is zeer beperkt treinverkeer tussen Schiphol en Amsterdam om de reizigersdruk op Schiphol te ontlasten”, meldt Schiphol.

4 per uur

„Het gaat om vier treinen per uur in plaats van de gebruikelijke 25 treinen per uur. Verder is er geen openbaar vervoer.” Amsterdam zegt iets soortgelijks: „Reis dinsdag niet richting Schiphol en Amsterdam wanneer het niet nodig is. We raden reizigers aan om hun reis uit te stellen.”

[quads id=1]

Schiphol gaat dinsdag extra medewerkers, onder wie kantoorpersoneel, inzetten om de drukte op te vangen. De gemeente Haarlemmermeer en Schiphol zorgen voor extra verkeersregelaars. De Koninklijke Marechaussee zet extra motorrijders in voor de verkeersveiligheid rondom Schiphol. Ook is extra personeel aanwezig in verband met de openbare orde.

[quads id=1]

Eindhoven Airport

Eindhoven Airport vraagt reizigers om rekening te houden met ernstige vertragingen en extra reistijd als gevolg van de landelijke stakingsdag op dinsdag. „Het is niet of nauwelijks mogelijk om te reizen met het openbaar vervoer. Daarnaast vinden in opdracht van de gemeente Eindhoven wegwerkzaamheden plaats op de toegangswegen richting Eindhoven Airport”, zo waarschuwt de luchthaven.

Auto of taxi

De luchthaven verwacht dat veel reizigers met auto en taxi verder zullen reizen, waardoor het extra druk zal zijn op de wegen rond Eindhoven Airport.

Daarnaast vraagt de luchthaven om de website van vervoerders in de gaten te houden en voor vertrek de actuele situatie op de weg te bekijken.

Kijk naar de video’s voor extra informatie omtrent de staking:

[quads id=1]

Gerelateerde berichten:

Let op!! Ga je op vakantie naar Paramaribo? Vanaf nu apart betalen voor je koffer – KLM Suriname

Veel vertragingen vanaf Schiphol door storing

https://www.telegraaf.nl/nieuws/3655681/klm-adviseert-stel-reis-uit-als-het-kan

Bron: Telegraaf
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland