Vader en zoon schopten de 44-jarige Maikel Rasoelbaks dood in een café in Rotterdam – ze zijn veroordeeld

overleden Nederland
De 44-jarige Maikel Rasoelbaks is overleden na een wrede ruzie in Nederland. Vader en zoon Mahinder en Deepak hebben hem doodgeschopt in een café in Rotterdam. De rechter in Nederland heeft ze veroordeeld

[quads id=1]

De vader en zoon uit Rotterdam

De rechter in Dordrecht heeft een vader en een zoon zes en acht jaar cel gegeven voor het doodschoppen van een man. Dat was in juli 2017 voor café Playa in Rotterdam.

[quads id=1]

overleden Nederland
De overleden Maikel Rasoelbaks. Foto van politie Nederland
Ruzie

De verdachten en het slachtoffer hadden buiten ruzie gekregen, die begon met het afpakken van een bril. Het slachtoffer, de 44-jarige Maikel Rasoelbaks, lag uiteindelijk op de grond en werd meermalen geschopt.

[quads id=1]

Op camerabeelden

De rechter: “Vader en zoon zijn nietsontziend tekeer gegaan tegen het weerloze slachtoffer. De vergelijking met trappen tegen een bal dringt zich op bij het zien van de camerabeelden.”

Mes

Mahinder B.(56) en Deepak B.(33) hadden aangevoerd dat zij zich hadden moeten verdedigen en dat Rasoelbaks met een mes op hen was afgekomen. De rechter erkent dat het tonen van het mes dreigend was, maar stelt vast dat vader en zoon degenen waren van wie de agressie steeds uitging.

[quads id=1]

Bovendien: “De noodweersituatie was voorbij toen het mes was afgepakt en het slachtoffer vrijwel bewegingloos op de grond lag. Het excessieve geweld begon daarna.”

Uit Rotterdam

Beide Rotterdammers moeten aanzienlijke schadevergoedingen betalen aan de nabestaanden. Zo krijgen de zoon en dochter van Maikel Rasoelbaks ieder 15.000 euro shockschade. De rechter vindt dat de verdachten tijdens de zitting geen verantwoordelijkheid hebben getoond.

[quads id=1]

Vaker geschopt

Justitie had acht jaar cel geëist tegen zowel de vader en de zoon. De rechter maakt wel onderscheid en straft Deepak B. zwaarder. Uit de camerabeelden blijkt dat hij vaker heeft geschopt dan zijn vader.

Eerdere berichten:

https://www.familienieuws.com/2017/07/18/video-maikel-rasoelbaks-44-overleden-mishandeling-rotterdam/

Bron: https://www.rijnmond.nl/nieuws/182110/Celstraffen-fatale-vechtpartij-voor-cafe-Playa

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland