SRD 135.000 aan kalveren gestolen van veeboer in Suriname

kalf Suriname
Wist jij dat deze dieren zoveel waard zijn? SRD 135.000 aan kalveren werd er gestolen van een veeboer uit Suriname. Gelukkig kon hij dankzij de politie een deel terugvinden.

[quads id=1]

De beesten stonden op het erf van een andere boer. Hij had ze gekocht. Misschien hebben de personeelsleden van de boer de dieren gestolen en ze daarna doorverkocht? Als het geen biggetjes zijn, worden je kalveren wel gestolen. Bekijk het bericht voor meer informatie. Wat is nog veilig als je je personeel niet kunt vertrouwen?

[quads id=1]

Veeboer uit Suriname

Dagblad Suriname schreef het volgende hierover: Gestolen kalveren in Suriname. Veeboer S.D. uit Suriname werd de afgelopen weken geconfronteerd met een onaangename verrassing. De koeienhouder verloor in een korte periode maar liefst 18 kalveren.

kalf Suriname

18 kalveren

Ondertussen zijn met behulp van de sterke arm 11 dieren teruggevonden op een terrein te Welgedacht A. Volgens S.D. is de heler professioneel bezig zijn kalveren af te voeren naar zijn eigen weiland. “Als hij maar een van mijn kalveren bij zich had, dan kon ik nog zeggen dat het per ongeluk was, maar deze man had 11 van mijn dieren op zijn terrein, dan is het duidelijk dat je professioneel bezig bent” laat S.D. weten.

[quads id=1]

11 dieren teruggevonden

De kalveren van S.D. zijn van een goed ras en kosten SRD 7500 per stuk. De veeboer hoopt dat zijn resterende zeven kalveren snel terug gevonden worden. Uit informatie van de politie blijkt dat 3 personeelsleden van S.D. zijn aangehouden. De opkoper van de kalveren heeft de dieren na afstemming met het openbaar ministerie afgestaan, hij is niet in verzekering gesteld.

[quads id=1]

Personeel verdacht

Het onderzoek in deze zaak duurt voort.

Hierbij het officieel politiebericht:
De politie van ressort Kwatta heeft in de eerste week van mei vier personen aangehouden voor de diefstal van elf kalveren.
De eigenaar van de dieren deed respectievelijk in de maanden maart en april aangifte van de diefstallen. Politioneel onderzoek bracht de vee dieven in beeld. Het zijn vier mannen van wie drie broers van elkaar zijn. Drie van deze vier vee dieven bleken in dienst te zijn van de benadeelde.

[quads id=1]

Op aanwijzig van de dieven werd de persoon achterhaald die de gestolen kalveren gekocht had. Die man werd aangehouden ter zake heling. Hij verklaarde dat hij bereidt was de gestolen dieren terug te geven aan de rechtmatige eigenenaar.
Na overleg met het Openbaar Ministerie werd de heler na verhoor en afgifte van de kalveren heen gezonden. De vier vee dieven zijn in verzekering gesteld

Dieven stelen kalveren van eigenaar: vier verdachten ingesloten

Gerelateerde berichten:

Mannen betrapt met 24 baby varkentjes in de auto – politie Suriname

http://www.dbsuriname.com/dbsuriname/index.php/gestolen-kalveren/

RB
Bron: Voor extra informatie hierover en overig nieuws, koop DBS krant

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland