Ondergedoken moordverdachten uit Nederland opgepakt door politie Suriname

politie Suriname
Het komt vaker voor dat misdadigers die gezocht worden in Nederland, onderduiken in Suriname. Soms gaat het jaren goed, en soms niet.

[quads id=1]

Alejandro, Mao en Mario worden in Nederland verdacht van oa moord. De politie in Suriname heeft ze kunnen opsporen. Ze zullen worden uitgeleverd! Zaten er zulke zware jongens in Suriname?
Politie Suriname

Politie Suriname schreef het volgende hierover: Het Arrestatie Team (A.T.) heeft op zondag 26 mei drie mannen aangehouden die verdacht worden van onder andere moord en deelneming aan een criminele organisatie. Deze strafbare feiten hebben zij buiten Suriname gepleegd. Het betreft in deze de 30-jarige Alejandro P., de 43-jarige Mao R. en de 41-jarige Mario R.

[quads id=1]

Onderduiken in Suriname

Deze verdachten worden gezocht door de Nederlandse justitie. Zij weken uit naar Suriname om zodoende uit handen van de Nederlandse justitie te blijven. Na uitgewerkte informatie zijn deze verdachten op afzonderlijke adressen aangehouden door het A.T.

Vuurwapens en drugs

Twee van de verdachten hadden een vuurwapen met bijbehorende munitie bij zich toen zij door het A.T. werden aangehouden. De verdachte Mao had ook een hoeveelheid hasj van iets meer dan 30 kilogram in zijn bezit. De illegale drug en de vuurwapens met munitie zijn in beslag genomen.

politie Suriname

[quads id=1]

Een der verdachten heeft bij zijn aanhouding bekend in Suriname te zijn onder gedoken omdat hij wordt gezocht door de Nederlandse justitie voor zijn betrokkenheid bij een liquidatie.

[quads id=1]

Liquidatie

De Nederlandse justitie heeft door middel van een rechtshulpverzoek om de aanhouding en uitlevering van deze verdachten gevraagd. Het proces tot hun uitlevering is inmiddels ingezet

Arrestatie Team houdt 3 buitenlanders aan die van ernstige strafbare feiten worden verdacht

Bron: KPS
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland