Niet meer op vakantie naar Paramaribo, maar echt remigreren naar Suriname (video)

remigreren Suriname
Soms klagen we over Suriname: Gevaarlijk, duur, economisch moeilijk etc. Maar toch blijft Suriname erg aantrekkelijk voor veel Surinamers in Nederland.

[quads id=1]

Ze kiezen ervoor om te remigreren. Vorig jaar hebben 1200 mensen die stap gezet. Niet meer op vakantie naar Paramaribo, maar permanent in Suriname wonen. Bekijk het bericht voor meer informatie. Kijk ook naar een zeer interessante video van Yum sabi samen met Ben Topin die inmiddels een paar jaar in Paramaribo woont. Is Suriname ondanks alles toch een heerlijk land om te wonen? Blijkbaar wel. Zouden jullie ervoor kiezen om te remigreren. Waarom wel? En waarom niet?

[quads id=1]

Terug naar Suriname

De Ware Tijd schreef het volgende hierover: Moeilijke leefsituatie houdt remigratie niet tegen. Er schijnt ondanks de moeilijke leefsituatie in Suriname toch veel belangstelling te zijn bij personen in Nederland, om terug te keren naar hun land van herkomst.

Het Nederlands Migratie Instituut (NMI) krijgt namelijk veel vragen van personen in Nederland die willen terugkeren naar Suriname.

Zo blijkt uit een gesprek met Faridah Azimullah, directeur van het NMI. Samen met de consulenten Purcy Denz en Shyama Manichand maakte Azimullah deel uit van een NMI-delegatie die afgelopen week in Paramaribo was. Het bezoek was erop gericht om personen die vanuit Nederland zijn geremigreerd van advies te dienen.

[quads id=1]

Remigreren vanuit Nederland

Dat gebeurde door middel van voorlichtingssessies en spreekuren bij de Nederlandse ambassade. Suriname behoort in Nederland tot één van de top vier remigratielanden.

Remigratie uitkering

In 2018 zijn er 1.200 personen vanuit Nederland naar Suriname geremigreerd. Die maken gebruik van een Nederlandse remigratie uitkering. Azimullah merkt dat het besluit om naar hier te remigreren, veelal te maken heeft met factoren zoals het tropische klimaat en de temperatuur.

[quads id=1]

Het klimaat

“Ze voelen zich gelukkiger.” De belangstelling om te remigreren komt vooral van personen die tegen de gepensioneerde leeftijd aanlopen of hier een onder- neming willen opzetten. Zo heeft het NMI geconstateerd. Aangenaam verrast Azimullah is “aangenaam verrast” door de belangstelling die getoond is voor de sessies. Het ging om enkele honderden personen, zowel remigranten als andere geïnteresseerden.

Problemen

De informatie die verschaft werd had onder meer te maken met pensioenen, verzekeringen en sociale zekerheid. Remigranten blijken in de praktijk vaak tegen problemen aan te lopen die ze van tevoren niet hadden voorzien, vooral in het eerste jaar na remigratie. “We gebruiken ons bezoek aan Suriname om de opgekomen vragen te onderzoeken en proberen waar mogelijk direct een oplossing te geven.”

[quads id=1]

Ze komen wel terug naar Paramaribo

Het was de eerste keer dat het instituut Suriname aandeed. Afgaand op de belangstelling die is getoond, is een vervolgbezoek niet uitgesloten. Voor vragen kunnen personen ook terecht op de website van het NMI.

Video van Ben Topin In Paramaribo

“Met vallen en opstaan en een goede positieve instelling lukt het zeker om succes in Suriname te hebben”.Bekijk hier een interessante video daarover. Yum Sabi is in gesprek met BEN TOPIN. Hij is een paar jaar geleden geremigreerd naar Paramaribo:

[quads id=1]

Gerelateerde berichten:

Wil je ook remigreren van Nederland naar Suriname? Ga naar de voorlichtingssessie in Paramaribo (video)

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/05/26/moeilijke-leefsituatie-houdt-remigratie-niet-tegen/

Geschreven door Merredith Bruce
Bron: Voor extra informatie hierover en overig nieuws, koop DWT krant
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland