Springkussens levensgevaarlijk? Jongetje van 5 vecht voor zijn leven na drama in Nederland (video)

overleden buitenland
Oppassen hoor. Het ziet er zo leuk en gezellig uit. En onze kinderen vinden het fantastisch. Maar hoe veilig is het eigenlijk? Spelen op een springkussen.

[quads id=1]

Het gaat best vaak mis. Net zoals gisteravond in Nederland. Een jongetje van 5 jaar raakte ernstig gewond. Hij ligt nu te vechten voor zijn leven in een ziekenhuis in Rotterdam. Bekijk het bericht voor meer informatie. Kijk ook naar de video waarin het 1 en ander over springkussens wordt uitgelegd. Deel het met een ieder want ook hier in Suriname zijn onze kinderen dol op springkussens.
Springkussen Nederland

BN de Stem schreef het volgende hierover: Jongetje (5) in levensgevaar na ongeval met springkussen bij voetbalclub in Nederland: ‘Speeldag eindigt in drama’
het jongetje is zaterdagavond zeer ernstig gewond geraakt nadat het springkussen waarop hij speelde in elkaar zakte.

Het kindje is met een traumahelikopter naar het ErasmusMC in Rotterdam gebracht. Dat gebeurt doorgaans alleen in levensbedreigende situaties. De clubvoorzitter reageert zeer aangeslagen en verwijst alle media door naar de politie.

[quads id=1]

Voetbal vereniging

Het springkussen was onderdeel van een stormbaan op de jeugd dag van voetbalvereniging RSV in Rucphen en stond op het sportpark aan de Sprundelseweg. Daar zakte het door een nog een onbekende oorzaak in elkaar.

Hersentrauma

Het jongetje werd in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht. Hij heeft onder meer een hersentrauma opgelopen. De ouders van het slachtoffertje hebben het ongeluk volgens de voorzitter zien gebeuren.

Door het ongeval heeft het bestuur van RSV besloten dat alle activiteiten van de komende week zijn afgelast, evenals de thuiswedstrijden. Hoe het nu met het jongetje gaat, kon de voorzitter niet zeggen. Volgens de politie was hij er zondagochtend nog steeds zeer slecht aan toe.

Slachtofferhulp

[quads id=1]

Een wijkagent, burgemeester Marjolein van der Meer Mohr en Slachtofferhulp zijn op het sportpark gearriveerd voor een besloten bijeenkomst. Ongeveer dertig belangstellenden zijn hierbij aanwezig.

De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) en de politie doen onderzoek om de toedracht van het incident te achterhalen. ,,Onze inspecteur is gisteravond langsgeweest en gaat kijken hoe het heeft kunnen gebeuren”, zegt een woordvoerder van de NVWA.

Multiplay

[quads id=1]

Of het om het omstreden MultiPlay-kussen gaat, konden de betrokken instanties nog niet zeggen.

In 2017 kwam het gemiddeld zes keer per dag tot een ongeval op springkussens in Nederland, bleek uit eerder onderzoek van RTL Nieuws. Het komt dus veel te vaak voor. Betekent dit dat springkussens levensgevaarlijk zijn? Ze hebben ook een video gemaakt over de gevaren van een springkussen. Bekijk hier een video erover. deel het met anderen:

Eerdere berichten:

Video – Meisje overleden nadat “springkasteel ontploft” ~ Buitenland

Lees meer hierover in onderstaand bericht:

https://www.bndestem.nl/roosendaal/jongetje-5-in-levensgevaar-na-ongeval-met-springkussen-bij-voetbalclub-rucphen-speeldag-eindigt-in-drama~ab049a71/

Bron: bndestem
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland