Zieke ‘Cocaïnerijstboer’ Radj Oedit toch uitgeleverd aan Suriname (video)

oedit Suriname
Radj Oedit zit binnenkort op het vliegtuig naar Suriname. De Nederlandse rechtbank heeft zojuist besloten dat drugsverdachte Radj Oedit voor strafvervolging aan Suriname wordt uitgeleverd

[quads id=1]

De man was opeens spoorloos nadat er een vliegtuig vol drugs in Suriname was aangetroffen. Hij bleek in nederland te zitten vanwege zijn gezondheid. Hij wilde niet uitgeleverd worden aan Suriname maar helaas. Wat zal de rechtbank in Suriname nu beslissen? Helaas worden Suriname en drugs te vaak in 1 zin genoemd. Bekijk onderstaand bericht om te lezen wat de media in Nederland schrijft over deze verdachte en over Suriname. Kijk ook naar de video

[quads id=1]

Oedit naar Suriname

Lees hier wat de Telegraaf schrijft: ‘Cocaïnerijstboer’ uitgeleverd aan Suriname. De van grootschalige cocaïnehandel verdachte rijstondernemer Radj O. uit Suriname wordt uitgeleverd aan dat land. Dat heeft de rechtbank Den Haag besloten. O. vocht uitlevering aan, vooral op grond van zijn medische toestand.

Op de rijstvelden van O. werd begin vorig jaar een vliegtuig vol coke aangetroffen. Ook werd een cocaïneduikboot vlak bij zijn velden aangetroffen. Het Openbaar Ministerie in Suriname verdenkt hem daarom van de in- en doorvoer van cocaïne en deelname aan een criminele organisatie. O. wordt alleen verdacht van betrokkenheid bij het cocaïne-vliegtuig en niet bij de duikboot.

oedit Suriname
Radj Oedit Foto van KPS

[quads id=1]

Radj O. bleek vorig jaar ineens spoorloos. Hij dook op in Nederland, waar hij werd aangehouden. Hij vocht zijn uitlevering aan met zijn advocaat Nico Meijering omdat hij gezondheidsproblemen zou hebben, maar de rechter besloot dat hij gewoon naar Suriname gaat.

[quads id=1]

Liquidatie
Begin dit jaar werd een collega-rijstondernemer geliquideerd na de vondst van een enorme partij coke in containers van zijn bedrijf. Mogelijk waren criminelen bang dat deze Oemrawsingh zou gaan praten bij de politie over de opdrachtgevers.

[quads id=1]

Suriname speelt een steeds grotere rol bij de doorvoer van cocaïne naar Europa. De oppositie beticht de regering ervan niets te doen tegen de smokkel. De drugsbestrijding is in de laatste jaren flink uitgekleed.
Geschreven door MICK VAN WELY

Belfort zei een jaar geleden het volgende over de zaak:

https://www.telegraaf.nl/nieuws/3638404/cocainerijstboer-uitgeleverd-aan-suriname

Bron: Telegraaf
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland